Hans Winters Siemens

Hans Winters nieuwe directeur Siemens Nederland

Hans Winters is benoemd tot nieuwe directeur en voorzitter van de raad van bestuur van Siemens Nederland. Dat is besloten door de Algemene vergadering van Aandeelhouders. Winters was voorheen werkzaam bij Siemens AG in München en start per april in zijn nieuwe functie.

Winters was vanaf 1993 werkzaam bij PwC en van 2003 tot 2007 als partner verbonden aan PwC. Hij gaat werken op het hoofdkantoor van Siemens Nederland in Den Haag en volgt Ab van der Touw op. Van der Touw gaat in april dit jaar met pensioen. Hij was sinds 2010 voorzitter van de raad van bestuur en sinds 2006 lid van de directieraad van Siemens Nederland. Daarvoor was hij lid van het management van onder andere de Siemens subdivisies Engineering and Services, Metals and Mining, Water Technologies, en Oil and Gas.

Overname

Het hoofdkantoor in München maakte vorig jaar bekend dat de vestiging in Hengelo gaat sluiten, als gevolg van centralisatie. Hierdoor komen zo’n zeshonderd banen op de tocht te staan. Op dit moment is Siemens in gesprek met twee partijen over de overname van de locatie. Overname van personeel in Hengelo is één van de belangrijkste speerpunten van de onderhandelingen. Van der Touw zei in een interview met De Telegraaf dat zijn vertrek niets te maken had met de overname en dat hij ook na zijn vertrek betrokken blijft bij de doorstart van Hengelo. “Ik heb 33 jaar voor de firma gewerkt en ben zelf ook directeur van Hengelo geweest,” aldus Van der Touw.

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.