Eric Steeghs, financieel directeur, ProRail

Financieel directeur ProRail kreeg 120.000 euro bij vertrek

Eric Steeghs heeft bij zijn vertrek als financieel directeur van ProRail een afkoopsom ontvangen van 120.395 euro. Dat staat in het jaarverslag dat de spoorbeheerder dinsdag publiceerde. Steeghs vertrok in september vorig jaar bij ProRail en werd tijdelijk vervangen door interim-directeur Ruud van der Steeg. ProRail verwacht later dit jaar een opvolger te benoemen.

Eric Steeghs was sinds september 2009 financieel directeur bij ProRail. Daarvoor bekleedde hij verschillende financiële functies bij ABN Amro en Fortis Bank. De financieel directeur stond in 2012 voor een totaal bedrag van 235.000 euro in de boeken. Vorig jaar werd al gemeld dat hij maximaal één jaarsalaris kon meekrijgen. ProRail gaf geen reden voor het vertrek van Steeghs, maar RTLZ meldde dat een mislukt ICT-project hem de das omdeed.

Andere baan

Inmiddels zijn er diverse directieleden van ProRail vertrokken of hebben hun vertrek bekendgemaakt. Zo kreeg operationeel directeur Paul Dirix begin vorige maand een andere baan. Hij wordt per 1 april projectdirecteur van het verbeterprogramma voor het spoor ‘Beter en Meer’. Hij zal in samenspraak met NS en ProRail uitvoering geven aan dit programma dat is opgenomen in de Lange Termijn Spooragenda. Kort daarna werd bekend dat president-directeur Marion in juli vertrekt.

Van de bedrijfstop, waarin naast de drie statutaire directeuren nog twee leden zitten, is alleen directeur Projecten Patrick Buck nog over. Directeur Vervoer en Dienstregeling Pieter Kraaijeveld vertrok in juni 2013 bij ProRail. Hij is nu operationeel directeur bij Arriva en lid van raad van bestuur.
Afkoopsom, financieel directeur ProRail
Bron: Jaarverslag ProRail

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.