Minister Melanie Schultz van Haegen

Salarisverhoging voor ProRail-directie nog geen gelopen race

Minister Melanie Schultz van Haegen

De raad van commissarissen van ProRail heeft nog geen definitief besluit genomen over het afschaffen van de bonussen van de directie en ter compensatie het verhogen van het vaste salaris met 16 procent. Dat schrijft minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu aan de Tweede Kamer.

De Tweede Kamer had vragen gesteld over de salarisverhoging van directieleden, waarover werd gerept in het vorige week gepubliceerde jaarverslag van ProRail over 2011. Schultz benadrukt in haar brief dat de raad van commissarissen zeer binnenkort een definitief besluit neemt.

Tegen

Dat neemt niet weg dat ze als aandeelhouder tegen een voorstel zal stemmen om een maximale variabele beloning van 16 procent om te zetten in verhoging van het vaste salaris met 16 procent.

Schultz van Haegen is voorstander van het afschaffen van de variabele beloning voor de directieleden van ProRail. Zo maar schrappen zonder dat er sprake van contractbreuk, kan echter niet, waarschuwt ze. De directieleden moeten dan wel gecompenseerd worden in de vorm van een extra vaste beloning. “Wel vind ik dat bij de vaststelling van de hoogte van een dergelijke compensatie rekening gehouden dient te worden met de mate waarin een directielid redelijkerwijs aanspraak kan maken op ontvangst van een variabele beloning.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.