Machiel van der Kuijl, EVO, bestuurslid

Machiel van der Kuijl in bestuur Platform Transportveiligheid

Algemeen directeur Machiel van der Kuijl van brancheorganisatie EVO is toegetreden tot het bestuur van de Stichting Platform Transportveiligheid. Binnen zijn nieuwe bestuursfunctie zal Van der Kuijl zich bezighouden met de nieuwe portefeuille Bedrijven en Branches. 

Volgens de voorzitter van de Stichting Platform Transportveiligheid Jan van Belzen is deze nieuwe portefeuille in het leven geroepen, omdat transportveiligheid van belang is voor zowel de overheid als het bedrijfsleven.

Verbetering transportveiligheid

Binnen de portefeuille wordt gewerkt aan het leggen van schakels tussen de belangen van bedrijven en overheden. Het streven is om zo te komen tot een verbetering van transportveiligheid over weg, water, spoor en via buisleidingen.

Binnen brancheorganisatie EVO staat transportveiligheid al langer hoog op de agenda. EVO voert zelf bijvoorbeeld het secretariaat van de Commissie Transport Gevaarlijke Goederen. Dit betreft een samenwerkingsverband van 16 bedrijfsleven-organisaties.

Onderzoek knelpunten

Volgens Van Belzen past Van der Kuijl dan ook uitstekend bij de portefeuille door zijn kennis en ervaring als voorzitter van EVO. Hij kan zijn contacten met brancheorganisaties en bedrijven gebruiken binnen zijn nieuwe bestuursfunctie.

Zo kan hij gaan onderzoeken welke knelpunten de brancheorganisaties en bedrijven ervaren. Ook kan hij achterhalen welke rol het Platform Transportveiligheid kan vervullen om tot verbetering van transportveiligheid te komen.

Auteur: Redactie

1 reactie op “Machiel van der Kuijl in bestuur Platform Transportveiligheid”

Danila|08.06.12|21:22

Het is in de ochtendspits heel druk.dagelijks blievjn blievjn er mensen achter op het perron in de trein van 8 u.vroeger met de stoptrein reden er 3 treinstellen.in de spits rijden alleen sprinters. de sprinter treinen zijn ve9e9l korter.je wordt als een hamburger plat gedrukt, dagelijks!!!hier moet wat aan gedaan worden!!!intercity eenmalig om 8 u laten stoppen??weer 3 stoptreinen gekoppeld??alles is beter dan 1 sprinter stel waar IEDEREEN in moet!!het is echt een chaos.namens al die wijchense reizigers!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.