HTM beachtram, foto: HTM/Chris Westerduin (Middel)

87 procent lezers SpoorPro vindt ophef over Bikinilijn onzin

Foto: HTM/Chris Westerduin (Middel)

Het merendeel van de lezers van SpoorPro vindt de ophef die is ontstaan rondom de naam van de nieuwe kusttram van HTM naar Scheveningen onzin. GroenLinks-raadslid Marielle Vavier gaf vorige week aan de naam Bikinilijn van de kusttram kusttram ‘regelrecht seksisme’ te vinden. SpoorPro peilde de meningen van de lezers en 87 procent gaf aan dit onzin te vinden, 7 procent vindt de kritiek op de naam terecht en 6 procent geeft aan geen mening hierover te hebben.

Veel lezers vinden de naam Bikinilijn ‘leuk bedacht’ en geven aan dat het ‘moet kunnen’. Een lezer geeft aan het ‘gewoon’ humor te vinden. “Ook een GL-raadslid kan een poging wagen tot begrip”, schrijft hij.

HTM maakte vorige week bekend op tramlijn 1 te gaan rijden met de HTM Beachtram, door de vervoerder gekscherend Bikinilijn genoemd. Het idee komt van een vrouwelijke trambestuurder die volgens HTM de reiziger ‘wat vrolijkheid wil bieden in coronatijd’. De tram is aan de buitenkant bestickerd met woordgrappen waaronder de naam Bikinilijn. In de tram worden de halte-omroepen voorafgegaan door zeegeluiden.

Reacties lezers

“Als je geen grote lijnen kan uitzetten in serieus beleid, dan stop je bij dit soort geneuzel. Kansloze partij en mentaliteit”, schrijft een ander. Een lezer schrijft de actie ‘geweldig’ te vinden en vindt het goed dat HTM zijn nek uit durft te steken. “We worden er vrolijk van”, valt op Facebook te lezen.

Niet iedereen is het eens dat Bikinilijn goed gekozen is. Een lezer schrijft bij Bikini denk ik ‘aan atoomproeven en vervuiling’ te denken verwijzend naar de atoomproef die in 1946 nabij de eilandengroep Bikini plaatsvond. Een aantal lezers geeft aan Kustlijn een betere naam te vinden voor de tram die naar Schevingen rijdt.

HTM meldde vrijdag in een reactie aan SpoorPro vooralsnog niet van plan om de naam Bikinilijn van de nieuwe kusttram naar Scheveningen te veranderen na de commotie die hierover is ontstaan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “87 procent lezers SpoorPro vindt ophef over Bikinilijn onzin”

Pat Rick|26.07.21|11:48

Duidelijk weinig humor bij deze dame van Groen-Links. Waarschijnlijk heeft ze wel haar op de tanden ;-)

Wiebe Goossen|26.07.21|14:16

En dit terecht. “Sommigen” vallen tegenwoordig over het minste-geringste! Men bedenke wel dat het idee van een trambestuurSTER afkomstig is. Als een enkeling bij het woord ‘bikini’ aan atoomproeven denkt, zijn wel héél ver afgedreven, zo lijkt mij!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.