Bosbrug, Den Haag

Strukton vernieuwt Bosbrug in Den Haag

Strukton is begonnen met het vernieuwen van de Bosbrug en de daar overheen lopende tramsporen. De spooraannemer doet dat in opdracht van de gemeente Den Haag. De aanneemsom van het project bedraagt ruim 2,7 miljoen euro.

De Bosbrug ligt in het centrum van Den Haag bij de kruising Koningskade met Korte Voorhout. Strukton Rail en Colijn, beide onderdelen van Strukton, voeren het werk uit.

Nieuwe brug

Strukton zal de gehele Bosbrug eerst slopen. Er komt vervolgens een compleet nieuwe brug voor terug, die voldoet aan de eisen van deze tijd. Het volledig vernieuwen van de tramsporen op de brug maakt ook deel uit van de opdracht. Daarbij brengt Strukton spoor- en bovenleidingen aan en worden vier tramhaltes vernieuwd.

Verder wordt de riolering onder het Korte Voorhout vervangen. Na afronding van het werk aan de Bosbrug, zal Strukton de kades en de tramsporen op de Prinsessegracht tot aan de Koninginnegracht vernieuwen. Eind 2013 is de Bosbrug weer open voor al het verkeer en rijden de trams weer hun oorspronkelijke route over de brug.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.