ICE Amsterdam-Basel (Bazel)

Directe ICE naar Zwitserland stopt ermee vanaf komende zomer

De directe ICE Amsterdam-Basel (Bazel) is vanaf de zomer verleden tijd Rob Dammers/Flickr

Instappen in een hogesnelheidstrein in Amsterdam, en uitstappen in Bazel. Vanaf 16 juli kan dat niet meer. De Zwitserse Federale Spoorwegen (SBB) bevestigen namelijk dat de directe ICE-verbinding tussen Nederland en Zwitserland dan verdwijnt.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

2 reacties op “Directe ICE naar Zwitserland stopt ermee vanaf komende zomer”

Marc Busio|04.04.24|12:00

De betrouwbaarheid van deze trein was wel zo beroerd dat iedereen onderhand wel wist dat je beter het vliegtuig of de auto kunt pakken om in Zwitserland te komen. De ICE-treinen die tussen A’dam en Frankfurt op en neer rijden hebben al vaak te kampen met uitval of grote vertragingen, dus dan is het helemaal een illusie om nog enigszins op tijd in Zwitserland aan te komen.

asierts|05.04.24|22:09

@ marc : nu heb je een punt. Ja, dat klopt inderdaad. Het toont spijkerhard aan dat het EU-beleid inzake spoor in de praktijk bunkerhard FAALT. Zelfs klantattractieve, succesvolle en altijd goed renderende internationale spoorverbindingen (!) stoppen nu ook al mee, domweg omdat het overheidsgestuurde railinfrabeheer 1 groot drama is. De grote burocratische overheden kunnen op spoorgebied gewoon helemaal niets. Hoe groter en centralistischer de burocratieen – hoe groter de miljardenverspillingen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Directe ICE naar Zwitserland stopt ermee vanaf komende zomer | SpoorPro.nl
ICE Amsterdam-Basel (Bazel)

Directe ICE naar Zwitserland stopt ermee vanaf komende zomer

De directe ICE Amsterdam-Basel (Bazel) is vanaf de zomer verleden tijd Rob Dammers/Flickr

Instappen in een hogesnelheidstrein in Amsterdam, en uitstappen in Bazel. Vanaf 16 juli kan dat niet meer. De Zwitserse Federale Spoorwegen (SBB) bevestigen namelijk dat de directe ICE-verbinding tussen Nederland en Zwitserland dan verdwijnt.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

2 reacties op “Directe ICE naar Zwitserland stopt ermee vanaf komende zomer”

Marc Busio|04.04.24|12:00

De betrouwbaarheid van deze trein was wel zo beroerd dat iedereen onderhand wel wist dat je beter het vliegtuig of de auto kunt pakken om in Zwitserland te komen. De ICE-treinen die tussen A’dam en Frankfurt op en neer rijden hebben al vaak te kampen met uitval of grote vertragingen, dus dan is het helemaal een illusie om nog enigszins op tijd in Zwitserland aan te komen.

asierts|05.04.24|22:09

@ marc : nu heb je een punt. Ja, dat klopt inderdaad. Het toont spijkerhard aan dat het EU-beleid inzake spoor in de praktijk bunkerhard FAALT. Zelfs klantattractieve, succesvolle en altijd goed renderende internationale spoorverbindingen (!) stoppen nu ook al mee, domweg omdat het overheidsgestuurde railinfrabeheer 1 groot drama is. De grote burocratische overheden kunnen op spoorgebied gewoon helemaal niets. Hoe groter en centralistischer de burocratieen – hoe groter de miljardenverspillingen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.