Schaakbord in de trein
Brand story

Promotie van werk in spoorsector tijdens jubileum van schaakbond? Dat zit zo

De spoorbranche moet een digitaliseringsslag maken. Dat is soms best een schaakspel om voor elkaar te krijgen. Shutterstock

Bedrijven die actief zijn in de wereld van de spoorse ICT zien in hun werk veel parallellen met het schaakspel. Om die reden kun je tijdens 150-jarige jubileumdag van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond kennis maken met enkele spelers in de spoorbranche. Het evenement is op woensdag 31 mei in het spoorwegmuseum in Utrecht.

 De spoorbranche staat voor de uitdaging van 30 procent groei van het reizigersverkeer en 50 procent van het goederenvervoer over het spoor. Om deze uitdaging aan te kunnen is ProRail volop aan het digitaliseren. Dit zijn complexe puzzels die vragen om sterke analytische en technische vaardigheden. Daarom hebben ProRail en haar IT-partners CGI Nederland, InTraffic (ICT Group), Ordina en TCS de handen ineengeslagen met de KNSB.

“Wij zien veel parallellen tussen het schaakspel en de spoorse ICT, waar wij als partners voor staan. Beide lijken op het eerste gezicht overzichtelijk, maar hebben een grote mate van complexiteit in zich. Dagelijks nieuwe kennis en inzichten opdoen en continu zoeken naar de beste oplossing passen bij allebei”, aldus een zegspersoon van InTraffic. “We enthousiasmeren dan ook graag mensen om met hun kennis bij te dragen aan de digitaliseringsslag die we maken als spoorbranche.”

Het ICT Group-consortium, bestaande uit ICT Netherlands, InTraffic en Technolution, won vorig jaar augustus perceel 1 van het ProRail IT Partners (PITP)-overeenkomst. Het consortium wordt voor een periode van maximaal tien jaar verantwoordelijk voor de bouw en het onderhoud van de ProRail-applicaties die gebruikt worden voor de besturing van het treinverkeer en aansturen van de railinfrastructuur.

Jubileumdag

Op de jubileumdag van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond kunnen geïnteresseerden vanaf 15 uur terecht op de informatiemarkt in Wachtkamer 3e Klasse in het Spoorwegmuseum Utrecht. Daarnaast kan je geheel gratis het spoorwegmuseum bezoeken. Ook voor kinderen zijn er veel activiteiten georganiseerd. Zo kan onder het mom van ‘Schaken kent geen grenzen’ jong- en oud zich aansluiten. Ook kan je het opnemen tegen Nederlandse schaaktoppers tijdens de ‘Beat the Master’ simultaan. Tenslotte is er een gezellige markt. Tijdens de besloten jubileumbijeenkomst wordt het speciale jubileumboek en postzegel gepresenteerd. De festiviteiten starten vanaf 10 uur, toegang tot het evenement is gratis.

Lees ook:

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is chef redactie van SpoorPro en de RailTech-titels.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Promotie van werk in spoorsector tijdens jubileum van schaakbond? Dat zit zo | SpoorPro.nl
Schaakbord in de trein
Brand story

Promotie van werk in spoorsector tijdens jubileum van schaakbond? Dat zit zo

De spoorbranche moet een digitaliseringsslag maken. Dat is soms best een schaakspel om voor elkaar te krijgen. Shutterstock

Bedrijven die actief zijn in de wereld van de spoorse ICT zien in hun werk veel parallellen met het schaakspel. Om die reden kun je tijdens 150-jarige jubileumdag van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond kennis maken met enkele spelers in de spoorbranche. Het evenement is op woensdag 31 mei in het spoorwegmuseum in Utrecht.

 De spoorbranche staat voor de uitdaging van 30 procent groei van het reizigersverkeer en 50 procent van het goederenvervoer over het spoor. Om deze uitdaging aan te kunnen is ProRail volop aan het digitaliseren. Dit zijn complexe puzzels die vragen om sterke analytische en technische vaardigheden. Daarom hebben ProRail en haar IT-partners CGI Nederland, InTraffic (ICT Group), Ordina en TCS de handen ineengeslagen met de KNSB.

“Wij zien veel parallellen tussen het schaakspel en de spoorse ICT, waar wij als partners voor staan. Beide lijken op het eerste gezicht overzichtelijk, maar hebben een grote mate van complexiteit in zich. Dagelijks nieuwe kennis en inzichten opdoen en continu zoeken naar de beste oplossing passen bij allebei”, aldus een zegspersoon van InTraffic. “We enthousiasmeren dan ook graag mensen om met hun kennis bij te dragen aan de digitaliseringsslag die we maken als spoorbranche.”

Het ICT Group-consortium, bestaande uit ICT Netherlands, InTraffic en Technolution, won vorig jaar augustus perceel 1 van het ProRail IT Partners (PITP)-overeenkomst. Het consortium wordt voor een periode van maximaal tien jaar verantwoordelijk voor de bouw en het onderhoud van de ProRail-applicaties die gebruikt worden voor de besturing van het treinverkeer en aansturen van de railinfrastructuur.

Jubileumdag

Op de jubileumdag van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond kunnen geïnteresseerden vanaf 15 uur terecht op de informatiemarkt in Wachtkamer 3e Klasse in het Spoorwegmuseum Utrecht. Daarnaast kan je geheel gratis het spoorwegmuseum bezoeken. Ook voor kinderen zijn er veel activiteiten georganiseerd. Zo kan onder het mom van ‘Schaken kent geen grenzen’ jong- en oud zich aansluiten. Ook kan je het opnemen tegen Nederlandse schaaktoppers tijdens de ‘Beat the Master’ simultaan. Tenslotte is er een gezellige markt. Tijdens de besloten jubileumbijeenkomst wordt het speciale jubileumboek en postzegel gepresenteerd. De festiviteiten starten vanaf 10 uur, toegang tot het evenement is gratis.

Lees ook:

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is chef redactie van SpoorPro en de RailTech-titels.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.