IT-bedrijf CGI verzorgt komende 10 jaar software voor ProRail

ProRail heeft CGI gekozen als een van de vier partijen die de komende 10 jaar de ontwikkeling en het beheer van de software zal verzorgen voor de spoorbeheerder. De afgesloten overeenkomst heeft een waarde van in totaal 400 miljoen euro. De samenwerking bouwt voort op een relatie tussen de twee bedrijven die al 16 jaar bestaat.

Het IT-bedrijf zal verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en het beheer van toepassingen op basis van de SAFe-methodologie, een soort organisatieraamwerk voor grote organisaties waar medewerkers in samenwerken. Ook zal CGI de implementatie van innovatieve concepten op zich nemen, die invloed hebben op de versnelling en kwaliteit van softwareontwikkeling. Gevolg: frequentere implementaties, minder verstoringen en meer tevredenheid onder gebruikers van het spoor.

“Wij maken de groeiende behoefte aan duurzame mobiliteit in Nederland mogelijk, samen met onze partners. Dat betekent 30 procent meer reizigers en 50 procent meer goederen per trein in de komende jaren. Digitalisering en datagedreven werken spelen daarin een belangrijke rol,” zegt CIO Arjen Boersma van ProRail. “Wij kijken uit naar de voortzetting van de jarenlange samenwerking. CGI heeft ook de afgelopen jaren bewezen een goede en betrouwbare partner te zijn. Met CGI als één van onze IT-partners hebben we er ook het volste vertrouwen in dat zij een belangrijke bijdrage leveren aan onze doelstellingen voor de toekomst.”

CGI gaat voor ProRail en haar partners werken vanuit hun Rail Delivery Centre, om het spoor te moderniseren en de spoorbranche over te laten gaan op datagedreven werken. “Wij zijn al sinds 2006 betrokken bij bedrijfskritische IT-projecten van ProRail en zijn er trots op dat onze samenwerking in de loop der jaren intensiever is geworden. De voortzetting van onze samenwerking voor de komende jaren laat zien dat ProRail veel vertrouwen heeft in onze dienstverlening,” zegt president Dirk de Groot van CGI Northwest and Central-East Europe. “De positie die ProRail inneemt bij het oplossen van het maatschappelijk relevante mobiliteitsvraagstuk maakt het werk extra interessant voor onze medewerkers.”

CGI, opgericht in 1976, is één van de grootste onafhankelijke zakelijke en ICT-dienstverleners ter wereld.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Robin van den Bovenkamp

Robin van den Bovenkamp is verslaggever, journalist en redacteur voor Schuttevaer.nl en deelt regelmatig interessant nieuws met SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

IT-bedrijf CGI verzorgt komende 10 jaar software voor ProRail | SpoorPro.nl

IT-bedrijf CGI verzorgt komende 10 jaar software voor ProRail

ProRail heeft CGI gekozen als een van de vier partijen die de komende 10 jaar de ontwikkeling en het beheer van de software zal verzorgen voor de spoorbeheerder. De afgesloten overeenkomst heeft een waarde van in totaal 400 miljoen euro. De samenwerking bouwt voort op een relatie tussen de twee bedrijven die al 16 jaar bestaat.

Het IT-bedrijf zal verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en het beheer van toepassingen op basis van de SAFe-methodologie, een soort organisatieraamwerk voor grote organisaties waar medewerkers in samenwerken. Ook zal CGI de implementatie van innovatieve concepten op zich nemen, die invloed hebben op de versnelling en kwaliteit van softwareontwikkeling. Gevolg: frequentere implementaties, minder verstoringen en meer tevredenheid onder gebruikers van het spoor.

“Wij maken de groeiende behoefte aan duurzame mobiliteit in Nederland mogelijk, samen met onze partners. Dat betekent 30 procent meer reizigers en 50 procent meer goederen per trein in de komende jaren. Digitalisering en datagedreven werken spelen daarin een belangrijke rol,” zegt CIO Arjen Boersma van ProRail. “Wij kijken uit naar de voortzetting van de jarenlange samenwerking. CGI heeft ook de afgelopen jaren bewezen een goede en betrouwbare partner te zijn. Met CGI als één van onze IT-partners hebben we er ook het volste vertrouwen in dat zij een belangrijke bijdrage leveren aan onze doelstellingen voor de toekomst.”

CGI gaat voor ProRail en haar partners werken vanuit hun Rail Delivery Centre, om het spoor te moderniseren en de spoorbranche over te laten gaan op datagedreven werken. “Wij zijn al sinds 2006 betrokken bij bedrijfskritische IT-projecten van ProRail en zijn er trots op dat onze samenwerking in de loop der jaren intensiever is geworden. De voortzetting van onze samenwerking voor de komende jaren laat zien dat ProRail veel vertrouwen heeft in onze dienstverlening,” zegt president Dirk de Groot van CGI Northwest and Central-East Europe. “De positie die ProRail inneemt bij het oplossen van het maatschappelijk relevante mobiliteitsvraagstuk maakt het werk extra interessant voor onze medewerkers.”

CGI, opgericht in 1976, is één van de grootste onafhankelijke zakelijke en ICT-dienstverleners ter wereld.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Robin van den Bovenkamp

Robin van den Bovenkamp is verslaggever, journalist en redacteur voor Schuttevaer.nl en deelt regelmatig interessant nieuws met SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.