Hyperloop

Tuinbouw Westland wil hyperloop voor supersnel goederenvervoer

Als het aan de tuinbouwsector ligt, komt er een hyperloop in het Westland Zeleros

Tussen het Westland en de havens van Rotterdam moet een hyperloop komen voor supersnel goederenvervoer. Dat vinden in ieder geval de gemeente Westland en de aldaar gevestigde tuinbouwsector. Deze investering zou nodig zijn om de logistieke ambities van de sector waar te maken.

De gemeente Westland en de stichting Cluster Agrologistieke Bedrijventerreinen Westland deelden hun ambities donderdag op vakbeurs Fruit Logistica in Berlijn. De komende jaren zouden er flinke investeringen nodig zijn om van het Westland de nummer één tuinbouwcluster van Europa te maken, zoals de stichting ambieert.

De gedachte is dat een hyperloop voor goederen onder die investeringen gaat vallen. De hyperloop zou boven het bestaande wegennet lopen, richting Rotterdam, om snel goederenvervoer mogelijk te maken tussen het Westland en de havens.

Verder wil de tuinbouwcluster een nieuw knooppunt voor openbaar vervoer realiseren bij het World Horti Center in Naaldwijk. Dit om de tuinbouwbedrijven beter bereikbaar te maken voor medewerkers, waarvan een groot deel in omringende steden als Den Haag, Rotterdam of Delft woont.

Wil je meer weten over de uitdagingen én mogelijkheden van hyperloops? Bezoek dan RailTech Europe ’24!

Lees ook:

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

Reageer ook

U bent ingelogd als ""

Indien dit onjuist is, kunt u uitloggen.

Nog maximaal tekens

Tuinbouw Westland wil hyperloop voor supersnel goederenvervoer | SpoorPro.nl
Hyperloop

Tuinbouw Westland wil hyperloop voor supersnel goederenvervoer

Als het aan de tuinbouwsector ligt, komt er een hyperloop in het Westland Zeleros

Tussen het Westland en de havens van Rotterdam moet een hyperloop komen voor supersnel goederenvervoer. Dat vinden in ieder geval de gemeente Westland en de aldaar gevestigde tuinbouwsector. Deze investering zou nodig zijn om de logistieke ambities van de sector waar te maken.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.