Partnerverhaal

Dual Inventive-dochter gaat 700 routers leveren voor bediening seinen en wissels

Arcobel Embedded Solutions heeft een aanbesteding gewonnen voor de levering van zevenhonderd routers voor het Onderpost Communicatie Netwerk (OCN) van ProRail. Het OCN regelt de bediening van seinen en wissels en is daarmee cruciaal voor de treinenloop van het Nederlandse spoornetwerk.

Arcobel Embedded Solutions, een dochterbedrijf van Dual Inventive, gaat de routers leveren voor 300 tot 350 locaties in een redundante omgeving, waarmee het totaal aantal te leveren apparaten op 700 stuks uitkomt. Daarnaast wordt rekening gehouden met een extra levering, waarmee het totaal aantal routers, ook wel switches genoemd, mogelijk op 800 exemplaren uitkomt.

Directeur Douwe Schoenmakers van Arcobel Embedded Solutions: “De huidige switches van het Onderpost Communicatie Netwerk van ProRail bereiken in het derde kwartaal van 2022 het einde van de levensduur. Vandaar dat ProRail de opdracht in de markt heeft gezet voor de vervanging van de netwerkapparatuur.”

Vitale infrastructuur ProRail

“De switches worden aangesloten op de eigen glasvezel-infrastructuur van ProRail. Van daaruit worden de wissels en seinen bediend.” Het OCN is het netwerk ten behoeve van de treinbeveiligingssystemen en behoort tot de vitale en digitale infrastructuur van ProRail.

Naast de opdracht voor de levering van 700 routers, met een optie voor nog eens 100 routers is een contract afgesloten voor software-ondersteuning op basis van een 24/7 servicelevel voor 6 jaar. Alle switches kunnen worden gekoppeld aan het MTinfo 3000 Cloud-platform, wat realtime monitoren en levenscyclus-management op afstand mogelijk maakt. Arcobel wordt hiermee een belangrijke partner voor ProRail bij het garanderen van de continuïteit en beschikbaarheid van het OCN.

Schoenmakers: “Sinds de overname van Arcobel door Dual Inventive hebben we toegang gekregen tot de Industie 4.0 oplossingen van ons moederbedrijf. We zetten in op combinaties van digitale en technologische innovaties die elkaar versterken. Met deze gedachtegang schreven we in op deze tender en nu kunnen we het OCN van ProRail toekomstbestendig en duurzaam maken.”

Lees ook:

DualInventive

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.