Dual Inventive start dochteronderneming AnyWare

Dual Inventive gaat zijn ervaring met sensoren en IoT (Internet of Things) ook buiten het spoor inzetten. Voor dit doel is AnyWare in het leven geroepen. Een startup onder de vlag van Dual Inventive die ook kennis van buiten de spoorsector moet opleveren en vice versa. AnyWare levert oplossingen om op afstand bedrijfsmiddelen te bewaken en beheren.

IoT sensoren in combinatie met een platform en applicaties maken het mogelijk om assets overal in de wereld te bewaken en te beheren. “AnyWare levert het totale IoT ecosysteem inclusief mobiele connectiviteit als een service. Echt een plug & play oplossing voor klein-, middel- en groot bedrijf”, legt Lex van der Poel, technisch directeur van Dual Inventive, uit. “Met de kennis en kunde die we hebben opgedaan met Dual Inventive en haar railpartners zijn we drie jaar geleden begonnen met het van de grond af ontwikkelen van deze Mass IoT omgeving.”

“Hierin kan je, onder andere, automatisch werkorders laten genereren door alarmeringen vanuit de data die jij zelf met je domeinkennis hebt ingesteld. Deze werkorders kunnen door de onderhoudsverantwoordelijke van de assets op taakniveau afgehandeld worden. De Mass IoT omgeving logt alle activiteiten en update het asset paspoort. De basis voor de Mass IoT omgeving ligt in standaardisatie en goede aansluiting met partners als Vodafone. Dit levert een snelle onboarding voor klanten op en de kosten blijven zeer beperkt.”

Andere domeinen

Begin vorig jaar besloten Van der Poel en zijn team dat dit niet alleen voor de spoorsector zou moeten zijn, maar ook daarbuiten. “Met de technologie, in eerste instantie ontwikkeld voor digital assetmanagement in het spoor, blijkt deze buiten het spoor ook zeer goed inzetbaar. Daarnaast kunnen we opgedane kennis vanuit deze domeinen buiten het spoor inzetten ten gunste van de digitale transformatie in het spoor.”

Critical IoT, zoals die in het spoor gebruikt wordt voor bijvoorbeeld werkplekbeveiliging, blijft de focus van Dual Inventive. Anyware zal daarbij vanaf nu optreden als leverancier van de sensoren en de Mass IoT applicaties. “We zijn met resellers in de verschillende domeinen bezig voor de producten van AnyWare, Dual Inventive is een van die resellers voor de spoormarkt. Door breder dan alleen het spoor te kijken, kunnen we uiteraard met onze producten en services in aantallen opschalen door deze breder in te zetten. Maar om dat goed te doen is domeinkennis heel belangrijk.”

Dual Inventive ging voor AnyWare onder meer een samenwerking aan met leden van het IoT team van Ericsson. Toen Ericsson er voor koos om IoT ontwikkelingen in Rijen terug te halen naar Zweden, heeft Dual Inventive meerdere IoT teamleden over kunnen nemen.

ISO-normen

Alle sensoren zijn draadloos verbonden via beveiligde mobiele netwerken van waaruit wereldwijde dekking gegarandeerd is. “We gebruiken de nieuwste connectiviteitsnormen om een ​​brede dekking en een laag stroomverbruik te garanderen. Alle data worden opgeslagen in ons privé cloudplatform dat voldoet aan de ISO27001- en GDPR-richtlijnen en is altijd toegankelijk voor onze klanten. De klanten kunnen te allen tijde bij hun eigen data en deze downloaden wanneer men wil. AnyWare gaat niet boven op de data zitten, maar wil juist dienstverlener zijn die kan voorzien in de grote behoefte aan IoT.”

De dagelijkse leiding van het nieuwe bedrijf is in handen van Mark Damen. Thomas Brekelmans is verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten. Daarnaast is er al een team van elf mensen werkzaam voor AnyWare. “Het is een startup, maar wel meteen van een serieuze omvang en met een sterke partij er achter.”

AnyWare kan naar eigen zeggen ook IoT-apps ontwikkelen voor een groot publiek met behulp van technologie die geschikt is voor gebruik in sectoren zoals landbouw, infrastructuur en industrie, gezondheidszorg en veiligheid, en elk systeem is ontworpen in nauwe samenwerking met de klant.

De Internet of Things-oplossing als een service van AnyWare bestaat onder andere uit draadloze apparaten met een laag stroomverbruik en een reeks plug & play-apparaten om bedrijfsmiddelen slim te maken, zodat ze 24 uur per dag en zeven dagen per week te volgen zijn. Het systeem biedt gebruikers de mogelijkheid om inzicht te krijgen, onderhoud uit te voeren en controle te hebben over hun eigen assets of assets van hun klanten.

De missie

“Sinds de oprichting van Dual Inventive in 2008 is het ons doel geweest om geïntegreerde digitale systemen te creëren die de spoorcapaciteit, de netwerkefficiëntie en de veiligheid van baanwerkers verbeteren. Met de kennis die we hebben opgebouwd tijdens de ontwikkeling van ons MTinfo 3000-ecosysteem, creëren we nu nieuwe kansen voor alle sectoren door AnyWare te lanceren.”

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dual Inventive start dochteronderneming AnyWare | SpoorPro.nl

Dual Inventive start dochteronderneming AnyWare

Dual Inventive gaat zijn ervaring met sensoren en IoT (Internet of Things) ook buiten het spoor inzetten. Voor dit doel is AnyWare in het leven geroepen. Een startup onder de vlag van Dual Inventive die ook kennis van buiten de spoorsector moet opleveren en vice versa. AnyWare levert oplossingen om op afstand bedrijfsmiddelen te bewaken en beheren.

IoT sensoren in combinatie met een platform en applicaties maken het mogelijk om assets overal in de wereld te bewaken en te beheren. “AnyWare levert het totale IoT ecosysteem inclusief mobiele connectiviteit als een service. Echt een plug & play oplossing voor klein-, middel- en groot bedrijf”, legt Lex van der Poel, technisch directeur van Dual Inventive, uit. “Met de kennis en kunde die we hebben opgedaan met Dual Inventive en haar railpartners zijn we drie jaar geleden begonnen met het van de grond af ontwikkelen van deze Mass IoT omgeving.”

“Hierin kan je, onder andere, automatisch werkorders laten genereren door alarmeringen vanuit de data die jij zelf met je domeinkennis hebt ingesteld. Deze werkorders kunnen door de onderhoudsverantwoordelijke van de assets op taakniveau afgehandeld worden. De Mass IoT omgeving logt alle activiteiten en update het asset paspoort. De basis voor de Mass IoT omgeving ligt in standaardisatie en goede aansluiting met partners als Vodafone. Dit levert een snelle onboarding voor klanten op en de kosten blijven zeer beperkt.”

Andere domeinen

Begin vorig jaar besloten Van der Poel en zijn team dat dit niet alleen voor de spoorsector zou moeten zijn, maar ook daarbuiten. “Met de technologie, in eerste instantie ontwikkeld voor digital assetmanagement in het spoor, blijkt deze buiten het spoor ook zeer goed inzetbaar. Daarnaast kunnen we opgedane kennis vanuit deze domeinen buiten het spoor inzetten ten gunste van de digitale transformatie in het spoor.”

Critical IoT, zoals die in het spoor gebruikt wordt voor bijvoorbeeld werkplekbeveiliging, blijft de focus van Dual Inventive. Anyware zal daarbij vanaf nu optreden als leverancier van de sensoren en de Mass IoT applicaties. “We zijn met resellers in de verschillende domeinen bezig voor de producten van AnyWare, Dual Inventive is een van die resellers voor de spoormarkt. Door breder dan alleen het spoor te kijken, kunnen we uiteraard met onze producten en services in aantallen opschalen door deze breder in te zetten. Maar om dat goed te doen is domeinkennis heel belangrijk.”

Dual Inventive ging voor AnyWare onder meer een samenwerking aan met leden van het IoT team van Ericsson. Toen Ericsson er voor koos om IoT ontwikkelingen in Rijen terug te halen naar Zweden, heeft Dual Inventive meerdere IoT teamleden over kunnen nemen.

ISO-normen

Alle sensoren zijn draadloos verbonden via beveiligde mobiele netwerken van waaruit wereldwijde dekking gegarandeerd is. “We gebruiken de nieuwste connectiviteitsnormen om een ​​brede dekking en een laag stroomverbruik te garanderen. Alle data worden opgeslagen in ons privé cloudplatform dat voldoet aan de ISO27001- en GDPR-richtlijnen en is altijd toegankelijk voor onze klanten. De klanten kunnen te allen tijde bij hun eigen data en deze downloaden wanneer men wil. AnyWare gaat niet boven op de data zitten, maar wil juist dienstverlener zijn die kan voorzien in de grote behoefte aan IoT.”

De dagelijkse leiding van het nieuwe bedrijf is in handen van Mark Damen. Thomas Brekelmans is verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten. Daarnaast is er al een team van elf mensen werkzaam voor AnyWare. “Het is een startup, maar wel meteen van een serieuze omvang en met een sterke partij er achter.”

AnyWare kan naar eigen zeggen ook IoT-apps ontwikkelen voor een groot publiek met behulp van technologie die geschikt is voor gebruik in sectoren zoals landbouw, infrastructuur en industrie, gezondheidszorg en veiligheid, en elk systeem is ontworpen in nauwe samenwerking met de klant.

De Internet of Things-oplossing als een service van AnyWare bestaat onder andere uit draadloze apparaten met een laag stroomverbruik en een reeks plug & play-apparaten om bedrijfsmiddelen slim te maken, zodat ze 24 uur per dag en zeven dagen per week te volgen zijn. Het systeem biedt gebruikers de mogelijkheid om inzicht te krijgen, onderhoud uit te voeren en controle te hebben over hun eigen assets of assets van hun klanten.

De missie

“Sinds de oprichting van Dual Inventive in 2008 is het ons doel geweest om geïntegreerde digitale systemen te creëren die de spoorcapaciteit, de netwerkefficiëntie en de veiligheid van baanwerkers verbeteren. Met de kennis die we hebben opgebouwd tijdens de ontwikkeling van ons MTinfo 3000-ecosysteem, creëren we nu nieuwe kansen voor alle sectoren door AnyWare te lanceren.”

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.