835 meter lange goederentrein

Kombiverkehr vervoert goederen op drie verschillende manieren per spoor naar Rotterdam

Logistiek dienstverlener Kombiverkehr heeft een nieuwe continentale treindienst tussen de TriCon Terminal van Neurenberg en Rotterdam Cobelfret toegevoegd aan de dienstregeling voor 2022. De service is beschikbaar voor het vervoer van opleggers, containers en wissellaadbakken.

Het is de eerste keer dat de door C.Ro geëxploiteerde Cobelfret-terminal deel uitmaakt van het internationale netwerk van Kombiverkehr en zich aansluit bij de RSC- en CTT-terminals in Rotterdam. Het biedt nu diensten aan op drie terminals in Rotterdam, waar ook shortsea-verbindingen naar het Verenigd Koninkrijk beschikbaar zijn.

Vijf keer per week

De Kombiverkehr-trein van Neurenberg naar Rotterdam Cobelfret is een dienst die wordt beheerd in samenwerking met TFG Transfracht en vijf dagen per week, van maandag tot en met vrijdag, in beide richtingen rijdt.

De eerste trein richting Rotterdam vertrok op 13 januari 2022 vanaf TriCon Container Terminal in Neurenberg en ging een dag later, op 14 januari, de andere kant op. Rederij CLdN Cobelfret SA verzorgt veerdiensten vanaf de ferryterminal in Rotterdam naar de bestemmingshavens in Londen, Dublin en Killingholme.

Tekort aan wegen

“Door dit nieuwe continentale treinproduct aan te bieden, geven we onze expeditieklanten een duidelijk antwoord op het tekort aan middelen in ladingen en vrachtwagenchauffeurs waarmee end-to-end goederenvervoer over de weg momenteel te maken heeft, en niet alleen op deze corridor”, zegt Alexander Ochs, directeur van Kombiverkehr KG.

“We stemmen onze intermodale treinen af ​​op de regio van bestemming, waardoor het mogelijk is om zonder overstappen direct over te gaan op een ander vervoermiddel. Het nieuwe Cobelfret-product en de aantrekkelijke sluitingstijden voor acceptatie en starttijden voor lossen stellen ons ook in staat om ons doel te bereiken om end-to-end UK-diensten aan te bieden.”

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Majorie van Leijen

Majorie van Leijen is redacteur van SpoorPro.nl en het internationale vakblad voor professionals in het spoorgoederenvervoer RailFreight.com.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.