Werkzaamheden voor uitbreiding opstelterrein Westhaven begonnen

Foto: ProRail

In de Amsterdamse haven is VolkerRail in opdracht van ProRail begonnen met de aanleg van een nieuw opstelterrein, waar op termijn 110 wagons kunnen staan. Het project Westhaven is onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoor (PHS).

Vorige week is begonnen met het heien voor de fundering van de ruimte waar de elektrotechnische installaties zullen worden geplaatst. Dat vormde tevens de aftrap van het bouwproject. VolkerRail neemt de bovenbouw voor zijn rekening, net als de spoorinfra en de stroomvoorziening van het opstelterrein.

Goederensporen blijven in dienst tijdens werkzaamheden

De werkzaamheden worden uitgevoerd in nabijheid van goederensporen, die gewoon in dienst zijn. Om dit mogelijk te maken is de tankvoorziening van het goederenemplacement verplaatst naar de zijde van de Westhavenweg. De werkzaamheden zullen tot eind 2023 voortduren, waarna het nieuwe opstelterrein gedurende een drie weken tellende buitendienststelling in één keer aangesloten zal worden op de bestaande sporen.

Op het nieuwe opstelterrein zullen na oplevering treinen worden schoongemaakt en geïnspecteerd. Het gaat om treinen die ingezet worden op het traject Amsterdam-Eindhoven.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.