Hupac terminal

Vanaf december: nieuwe goederenshuttle van Venlo naar Italië

Foto: Hupac

Goederenvervoerder Hupac start in december met een nieuwe verbinding tussen Venlo en het Italiaanse Busto Arsizio. Het wordt een directe verbinding die deze twee logistieke knooppunten op de Rijn-Alpencorridor met elkaar verbindt.

Hupac maakte maandag bekend dat het vanaf 13 december 2021 binnen zijn Shuttle Net-dienstverlening een nieuwe oplossing biedt voor snel en groen intermodaal vervoer: een dagelijkse verbinding tussen Venlo en Busto Arsizio bij Milaan. De dienst gaat vijf keer per week in beide richtingen rijden en is geschikt voor vrachtwagenopleggers van het P400-formaat.

Nieuwe hub in netwerk

Busto Arsizio is de thuisbasis van de vervoerder, die niet alleen veel treinen naar de Italiaanse hub rijdt, maar hier ook een terminal exploiteert. Er waren al veel verbindingen van en naar de terminal, maar de verbinding met Venlo is nieuw.

Venlo biedt volgens Hupac een ideale dekking van onder meer Limburg en Noordrijn-Westfalen in Duitsland. Tegelijkertijd zijn er vanuit Busto Arsizio verbindingen naar de Italiaanse hubs Bologna, Pomezia, Bari en het Spaanse Barcelona.

Hupac Busto Arsizio

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.