Venlose Cabooter-terminal is nieuwe corridor rijker

Foto: MThode Rail Solutions

Vanaf deze week wordt er viermaal per week gereden van de Cabooter-terminal in Venlo naar de de Clip terminal in Polen. Op de nieuwe corridor, ook wel Jopocus genoemd, wordt in opdracht gereden van de internationale transportonderneming LKW Walter en online warenhuis vidaXL.

De trein maakt gebruik van het roadrailLink-platform (r2L), zodat ook niet kraanbare trailers op het spoor gezet kunnen worden. Daarmee past de Jopocus volgens vidaXL bij de duurzame ambities van het bedrijf, dat zijn producten zoveel mogelijk duurzaam wil transporteren.

Huidige transportmarkt dwingt tot alternatieve concepten

“De huidige transportmarkt, chauffeurstekort en drukte op het wegennet het bedrijfsleven dwingt alternatieve concepten uit te rollen. Voor VidaXL is dit een van de stappen die worden gezet om tot een solide transportnetwerk binnen Europa te komen en zich klaar te maken voor de verwachte (forse) groei van vidaXL”, zegt Matthijs Zwart van het online warenhuis.

Ondanks en aantal vaste gebruikers is er volgende de betrokken nog ruimte voor meer verladers die goederen richtig Polen willen vervoeren. Op termijn willen de partijen, waaronder de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Limburg LIOF en MThode Rail Solutions, naar een dagelijkse verbinding. Daarmee moet een besparing op jaarbasis gerealiseerd worden van 60.000 ton CO2.

De Jopocus is een van de zogeheten Joint Corridors Off-Road, de multimodale transportcorridors die onderdeel zijn van het landelijk actieprogramma van de Topsector Logistiek.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.