Een rangeerterrein in de buurt van Berlijn, foto: DB AG / Kai Michael Neuhold

DB rekent na staking machinisten op drukste weekend het jaar

Deutsche Bahn zet zich na het (voorlopige) einde eerder op vrijdag van de landelijke machinistenstaking in Duitsland schrap voor wat misschien wel het drukste weekend van het jaar wordt op het spoor.

De vervoerder verwacht dat veel reizigers die hun trip afgelopen week moesten uitstellen, dit weekend alsnog op pad zullen gaan. Daarnaast valt het einde van de staking samen met de zomervakantie in twaalf deelstaten. Tenslotte is het in grote delen van het land zonnig, wat mogelijk ook veel recreanten zal overhalen om erop uit te trekken.

40 procent

Bij het ingaan van de staking op woensdag kon slechts een kwart van de langeafstandstreinen ingezet worden. Op donderdag kon de capaciteit iets opgeschroefd worden. Op het regionale net reed op beide dagen ongeveer 40 procent van de treinen.

Ook het goederenverkeer had de afgelopen dagen last van de staking. Ongeveer 300 treinen liepen vertraging op, terwijl nog eens 190 goederentreinen helemaal niet meer konden rijden. Een goederentrein vanuit China strandde aan de grens met Duitsland en kon niet verder naar zijn eindbestemming in Tilburg.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.