Het spoor in de Rotterdamse haven

Hupac komt met nieuwe treindienst Moerdijk-Geleen

Bron: Havenbedrijf Moerdijk, meegestuurd met persbericht

Rail Operator Hupac is deze week een nieuwe treinverbinding gestart tussen de haven van Moerdijk en Rail Terminal Chemelot Geleen met een frequentie van drie diensten per week. Vanuit Geleen zijn er railverbindingen met Padova en Busto Arzisio in Italië. Vanuit Moerdijk is er een shortsea-lijn naar het Verenigd Koninkrijk.

De verbinding tussen Moerdijk en Geleen is een samenwerking tussen logistiek dienstverlener CCT Moerdijk, A2B-online, die de shortsea-lijn naar het VK verzorgt en havenbedrijf Moerdijk. Manon Baartmans, commercieel manager van het Havenbedrijf: “We zijn blij dat deze verbinding opnieuw tot stand is gekomen. Het versterkt de knooppunt functie van onze haven als multimodale draaischrijf.”

Railverbinding

Ondernemers in Moerdijk zijn ook blij met de verbinding. André Mast, commercieel directeur A2B-online: “Met deze nieuwe spoorverbinding zetten we een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Shortsea in de haven van Moerdijk. Ik verwacht dat we hiermee jaarlijks zo’n 12.000 truckbewegingen van de weg afhalen. Zeker in deze tijd is het een prachtige ontwikkeling voor zowel Moerdijk als Geleen.”

Reactie van Luc Smits, Directeur-eigenaar van CCT Moerdijk: “Het is krachtig van Hupac om juist in deze bijzondere periode vast te houden aan de langetermijnvisie. We zijn hier al geruime tijd over in gesprek met elkaar. De combinatie met Geleen is mooi en meer verbindingen op Moerdijk laten zien hoe belangrijk een goede hub is.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.