Ravage na botsing tussen vrachtauto en goederentrein, foto: ProRail

Vrachtauto vliegt in brand na botsing met goederentrein in Venlo

Een vrachtauto is dinsdagochtend in brand gevlogen bij een botsing met een goederentrein in Venlo. Dat gebeurde rond 04.30 uur op een bewaakte overweg aan de Newtonweg. Daarbij vielen geen gewonden. De brandweer heeft de brand inmiddels geblust. De goederentrein is inmiddels weggesleept en de rommel rondom het spoor is opgeruimd.

Een van de wagons van de goederentrein liep bij het voorval uit het spoor. Het ging om de wagon net achter de locomotief. Bij de botsing kwamen geen giftige stoffen vrij.

Schade aan het spoor

Dinsdagmiddag om 17.00 uur is er tussen Deurne en Venlo één spoor vrijgegeven. Tot 20.00 uur zullen er reizigerstreinen rijden. Daarna moeten reizigers met bussen reizen tussen deze stations.

Omdat het internationale goederenvervoer grote hinder ondervindt van het ongeval wordt het beschikbare spoor tussen 20.00 en 22.00 uur gebruikt om er goederentreinen overheen te laten rijden. Na 22.00 uur wordt er hard gewerkt aan het herstel van het spoor en is er geen treinverkeer meer mogelijk. Dinsdagmorgen omstreeks 5.00 uur is er weer één spoor beschikbaar en is beperkt treinverkeer mogelijk.

Bekijk hier de beelden vlak na de botsing:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.