Spoorgoederenvervoerder DistriRail op de verbinding Duisburg-Moerdijk

Distri Rail voert spoordiensten naar Duisburg op

Spoorgoederenvervoerder Distri Rail gaat in de loop van dit jaar haar spoordiensten tussen Rotterdam en Duisburg verhogen van twaalf naar achttien maal per week. Dat meldt Haven Rotterdam op haar website.

Deze week komt er al een dertiende spoordienst bij, die alleen de RWG- APMT2-terminals aan doet. Naar verwachting kunnen er vanaf maart al achttien diensten worden verzorgd. “In dat schema worden alle grote Rotterdamse terminals elke dag bediend”, vertelt directeur Johan Booij.

Distri Rail

Distri Rail verbindt alle grote railterminals in de Rotterdamse haven met het Europese achterland. Distri Rail verzorgt treindiensten naar Duisburg. Tot het indirecte netwerk behoren ruim twintig verschillende landen. Distri Rail is een van de grootste private spoorgoederenvervoerders van Rotterdam. Het hoofdkantoor bevindt zich in Rhoon, in het hart van de Rotterdamse haven.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.