Geen vervolging voor treinramp Wetteren

Er wordt niemand vervolgd voor de treinramp die in mei 2013 plaatsvond in het Belgische Wetteren. Bij het ongeluk kwam één persoon om het leven. De Nederlandse machinist werd in verdenking gesteld, maar is vorig jaar na een kort ziekbed overleden. Daardoor kan er geen schuldige voor de treinramp worden aangewezen.

De treinmachinist bestuurde op 4 mei 2013 een lange goederentrein, geladen met driehonderd ton van de chemische stof acrylontril. De trein ontspoorde, omdat de machinist 87 kilometer per uur reed reed waar de maximum snelheid van 40 kilometer gold.

Treinramp

Tijdens de bluswerkzaamheden van de trein verspreidden giftige dampen zich via de riolering en kwamen zo de huizen van omwonenden in. Daarbij kwam een personen om het leven en raakten ongeveer honderd mensen gewond.

Dat er geen strafzaak volgt betekent niet dat niemand hoeft te betalen voor de treinramp, meldt het Nieuwsblad. Mogelijk volgt er nog een burgerlijke rechtszaak. Meer dan tweeduizend mensen willen de betrokken bedrijven Infrabel, DB Schenker en de firma die de giftige stof vervoerde aansprakelijk stellen voor in totaal twee miljoen euro.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.