DB Schenker Rail

Lichte stijging van spoorgoederenvervoer DB Cargo in 2015

Het spoorgoederenvervoer van DB Cargo in Duitsland is in 2015 met 3,6 procent gestegen ten opzichte van 2014. Het Duitse spoorgoederenvervoer bereikte daarmee voor het eerst weer het niveau van de prestaties voor de economische crisis van 2008. Het marktaandeel van DB Cargo ten opzichte van haar concurrenten nam echter af van 66,4 naar 60,9 procent.

De Duitse spoorvervoerder kampt de laatste jaren met toenemende concurrentie van nieuwkomers zoals Captrain en TX Logistik. Ook werd de onderneming vorig jaar getroffen door diverse stakingen van machinisten.

Spoorgoederenvervoer

Het aandeel van het spoorgoederenvervoer in het totale vervoer in Duitsland steeg vorig jaar van 17,2 naar 17,5 procent. Ondanks deze positieve trend, blijft het aandeel van het spoor in de modal shift achter bij de positionering van 2008 van 17,7 procent.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.