Goederentrein, spoorlijn, Betuweroute, foto: @Jan van der Vaart

Grensoverschrijdend spoorgoederenvervoer ‘historisch hoog’ in 2015

Het aantal goederentreinen dat de Nederlandse grens over is gegaan, was in 2015 historisch hoog met een aantal van 54.150. Het gaat hier om een toename van 7 procent (3.800) ten opzichte van 2014. Daarbij reden er 300 goederentreinen meer over de grens dan in het vorige recordjaar 2008. Het totale aantal goederentreinen dat over het Nederlandse spoor reed, nam zowel in treinkilometers als in tonkilometers met 6 procent toe. Dat blijkt uit een rapport van ProRail waarin de cijfers van 2014 en 2015 met elkaar zijn vergeleken.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Grensoverschrijdend spoorgoederenvervoer ‘historisch hoog’ in 2015”

Marc Busio|07.04.16|13:46

Goed overzicht van de ontwikkelingen in het internationale goederenvervoer over het spoor, onderbouwd met cijfers. Misschien hadden er ook wat woorden besteed kunnen worden aan de winstgevendheid van dit alles. Want het is mooi dat er extra spoor gebouwd wordt voor het goederenvervoer, maar dat zal ook door deze sector betaald moeten worden. En als ik lees hoe sterk de tarieven voor de gebruikers van het spoor o.a. hierdoor gestegen zijn dan vrees ik voor hun toekomstige bedrijfsresultaten.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Grensoverschrijdend spoorgoederenvervoer ‘historisch hoog’ in 2015 | SpoorPro.nl
Goederentrein, spoorlijn, Betuweroute, foto: @Jan van der Vaart

Grensoverschrijdend spoorgoederenvervoer ‘historisch hoog’ in 2015

Het aantal goederentreinen dat de Nederlandse grens over is gegaan, was in 2015 historisch hoog met een aantal van 54.150. Het gaat hier om een toename van 7 procent (3.800) ten opzichte van 2014. Daarbij reden er 300 goederentreinen meer over de grens dan in het vorige recordjaar 2008. Het totale aantal goederentreinen dat over het Nederlandse spoor reed, nam zowel in treinkilometers als in tonkilometers met 6 procent toe. Dat blijkt uit een rapport van ProRail waarin de cijfers van 2014 en 2015 met elkaar zijn vergeleken.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Grensoverschrijdend spoorgoederenvervoer ‘historisch hoog’ in 2015”

Marc Busio|07.04.16|13:46

Goed overzicht van de ontwikkelingen in het internationale goederenvervoer over het spoor, onderbouwd met cijfers. Misschien hadden er ook wat woorden besteed kunnen worden aan de winstgevendheid van dit alles. Want het is mooi dat er extra spoor gebouwd wordt voor het goederenvervoer, maar dat zal ook door deze sector betaald moeten worden. En als ik lees hoe sterk de tarieven voor de gebruikers van het spoor o.a. hierdoor gestegen zijn dan vrees ik voor hun toekomstige bedrijfsresultaten.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.