wissel, spoor, rails

Veel vertraging door ongeluk met goederentrein in Duitsland

Een ongeval met een goederentrein zorgt sinds dinsdagavond voor veel vertragingen op het spoor tussen Düsseldorf en Duisburg. Bij het ongeluk ontspoorden drie goederenwagons geladen met brandbaar gas. Een van de wagons had een lek, maar er ontsnapte geen gas. De oorzaak van de ontsporing is nog onbekend.

Het spoorverkeer was dinsdagavond urenlang gestremd en tientallen treinritten vielen uit. Inmiddels zijn er weer vier van de zes banen vrij en kunnen de treinen langzaamaan weer op gang komen, zo meldt Transport Online.

Wagons

Een van de wagons was gekanteld en is woensdagochtend geleegd. De wagon zal met water gevuld worden om het gas naar de bodem te drukken. Dit proces zal volgens de brandweer zeker tot woensdagmiddag in beslag nemen. Vervolgens zal een kraan de wagons weer overeind zetten.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.