Goederentrein, spoorgoederenvervoer

Treinverkeer bij Rotterdamse haven ontregeld

Als gevolg van hevige sneeuwval is dinsdag het treinverkeer van en naar de Rotterdamse haven ernstig ontregeld geweest. Vrijwel alle emplacementen kampten in meer of mindere mate met wisselstoringen als gevolg van vast gevroren sneeuw. Dat meldt DB Schenker Rail.

Als gevolg van deze wisselstoringen lag de bediening van spooraansluitingen en terminals op de Maasvlakte West lange tijd stil. Bediening van terminals en spooraansluitingen in Maasvlakte Oost, Europoort, Pernis, Botlek en Waalhaven was als gevolg van de overvloedige sneeuwval sterk vertraagd en onregelmatig.

Kijkhoek

Het heuvelproces op de Kijkhoek wordt ook verstoord door de winterse omstandigheden. DB Schenker Rail kampt met achterstanden vanwege de eerdere verstoringen. De Betuwerouten en het gemenge Nederlandse spoorwegnet zijn op een paar plaatselijke verstoringen na, over het algemeen goed berijdbaar. Dat geldt ook voor de belangrijkste grensovergangen met België en Duitsland.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.