Station Roosendaal

Roosendaal wil oplossing voor lekkende tankwagons

Er moet een grondig onderzoek komen naar de oorzaak van de drie incidenten die in korte tijd plaatsvonden met lekkende tankwagons op het rangeerstation bij station Roosendaal. Daar dringt burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal op aan.

Vrijdagochtend was het voor de derde keer raak in anderhalve maand. Uit een tankwagon van een goederentrein op het rangeerterrein lekte een kleine hoeveelheid vloeistof. Er reden enkele uren geen treinen totdat het lek gedicht was en de wagon afgevoerd kon worden. Dit maal hoefde het station niet te worden ontruimd. Op 11 april en 15 mei waren er vergelijkbare incidenten. Toen ging het om Belgische spoorketelwagens.

Brief vervoerders

Niederer wil weten of de incidenten verband houden met elkaar en wat de oorzaak is. “Dit is nu de derde keer dat de gemeentelijke brandweer met groot materieel moet uitrukken en dat treinreizigers in en rond Roosendaal stranden. Ik wil dat nu precies wordt uitgezocht hoe deze incidenten kunnen plaatsvinden.” Hij gaat de betrokken vervoerders een brief schrijven om ze te wijzen op hun verantwoordelijkheid en ook bij de betrokken autoriteiten en overheden aandacht vragen voor het probleem.

Nieuwe procedure

De burgemeester wil dat er een structurele oplossing komt. Het is nog niet duidelijk wie dat onderzoek moet uitvoeren. Niederer vermoedt dat de lekkages verband houden met een nieuwe procedure waarbij Belgische wagons net over de grens in Roosendaal door de Nederlandse autoriteiten worden gecontroleerd. “Voor mijn gevoel hoort een dergelijke check juist plaats te vinden ook op de locatie van waaruit het transport vertrekt.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

1 reactie op “Roosendaal wil oplossing voor lekkende tankwagons”

M.Lans|11.06.12|12:06

Ik wil reageren op de tot 3maal toe in korte tijd lekkende wagons op Roosendaal.

De vervoerder is al jaren bekend dat er treinen uit België veel mankementen vertonen daar ik al
in 2008 meerdere meldingen maakte richting de leiding en Ivw aangaande dit fijt.
Deze meldingen zijn nog steeds in mijn bezit alleen er word en werd niets meegedaan.x

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.