Bilanz-Pressekonferenz 2012, Deutsche Bahn, DB Schenker

DB Schenker Rail wil prijzen verhogen wegens slechte conjunctuur

Spoorvervoerder DB Schenker Rail wil de prijzen gaan verhogen om de omzet weer op peil te krijgen. Het bedrijf had in 2011 veel last van de afnemende conjunctuur in het tweede halfjaar. Dat heeft Karl-Friedrich Rausch, bestuursvoorzitter van DB Mobility Logistics waar DB Schenker deel van uitmaakt, bekend gemaakt.

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers van moederbedrijf Deutsche Bahn bleek dat DB Schenker Rail vorig jaar 411,6 miljoen ton goederen over het spoor vervoerde. Dat is 1% minder dan in 2010.

Vervoerprestatie

Vooral de afnemende conjunctuur in het tweede halfjaar is als oorzaak genoemd door DB. Voor DB Schenker Rail geldt wel dat de vervoersprestatie groeide met 5,8% tot 112 miljard euro. Het operatieve verlies werd ook teruggedrongen.

Rausch denkt dat het bedrijfsonderdeel wel weer zwarte cijfers gaat schrijven als de prijzen verhoogd worden. Hoe de prijsverhogingen worden doorgevoerd is nog niet bekend. Er wordt ook gekeken naar nieuwe productiemodellen.

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten om u de achtergronden bij het nieuws te geven en actualiteiten te duiden. 

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de actie eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.