DB Schenker in Antwerpen weinig last van staking België

De Belgische 24-uursstaking van havenarbeiders heeft weinig effect gehad op de activiteiten van DB Schenker in Antwerpen. Door de staking lagen vrijwel alle werkzaamheden bij de Antwerpse containerterminals stil.

Tegenover Nieuwsblad Transport meldde woordvoerder Jelle Rebbers van DB Schenker, marktleider op het goederenvervoer per spoor, dat er wel wat vertragingen waren.

Trein

Die vertraging gold vooral voor de trein die ingezet wordt voor de intermodale operator IFB van de Maasvlakte naar Antwerpen. DB Schenker rijdt dagelijks met zo’n 15 treinen van en naar de havens van Antwerpen, Gent en Zeebrugge.

Dat de staking weinig effect heeft op de activiteiten van DB Schenker behalve vertragingen komt volgens Rebbers mede doordat de staking ruimschoots van tevoren was aangekondigd.

Haven

Ook viel de staking in een rustige periode, waardoor met de vertrektijden van de treinen geschoven kon worden. Ondervond DB Schenker weinig schade door de staking, dit gold niet voor de haven van Antwerpen zelf.

Volgens woordvoerster Annik Dirckx van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen lagen de MSC Home Terminal, de terminals van DP World op de Linker- en Rechteroever en Nova Hessenatie volledig stil. Hierdoor ging per uur 1 miljoen euro aan toegevoegde waarde verloren.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.