Rotterdam CS

Treinverkeer rond Rotterdam zondag grotendeels plat

Veel seinen staan op rood vandaag in Rotterdam.Jeroen Baldwin / SpoorPro

Het treinverkeer rond Rotterdam Centraal ligt grotendeels plat doordat een bovenleiding fors is beschadigd. Spoorbeheerder ProRail hoopt dat de schade zondag nog kan worden hersteld, meldt een woordvoerder. Door geplande werkzaamheden aan het spoor was het treinverkeer dit weekend al beperkt. UPDATE: Vanaf maandag 05.00 uur is de normale dienstregeling weer van kracht. 

“Op de trajecten richting Breda en richting Delft en Den Haag rijden normaal twee intercity’s en een stoptrein per uur. Door de kapotte bovenleiding, en door al geplande werkzaamheden, rijdt er nu in beide richtingen slechts een stoptrein”, aldus een woordvoerder van ProRail.

Waardoor de beschadiging precies is ontstaan, moet nog blijken, maar volgens de woordvoerder is de bovenleiding waarschijnlijk kapot gereden door een trein. “We hopen dat het vandaag opgelost kan zijn. De schade is inmiddels opgenomen, en het gaat om echt forse schade aan een bovenleiding. We zijn een plan van aanpak aan het maken hoe dit te herstellen.”

De werkzaamheden die er al plaatsvonden, maken het volgens de woordvoerder ook niet makkelijker om de schade snel te herstellen. “Er wordt al veel gewerkt, en als je dit erbij krijgt, wordt het nog moeilijker om te kijken wat wanneer kan worden gedaan. Het is een puzzel van wie kan wat op welk moment doen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de premium artikelen gratis.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Treinverkeer rond Rotterdam zondag grotendeels plat | SpoorPro.nl
Rotterdam CS

Treinverkeer rond Rotterdam zondag grotendeels plat

Nieuwe 'oude' seinen kunnen niet gebruikt worden als er al een nieuwe layout van het betreffende spooremplacement is ontworpen. Jeroen Baldwin / SpoorPro

Het treinverkeer rond Rotterdam Centraal ligt grotendeels plat doordat een bovenleiding fors is beschadigd. Spoorbeheerder ProRail hoopt dat de schade zondag nog kan worden hersteld, meldt een woordvoerder. Door geplande werkzaamheden aan het spoor was het treinverkeer dit weekend al beperkt. UPDATE: Vanaf maandag 05.00 uur is de normale dienstregeling weer van kracht. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.