Twee weken geen treinen langs Hoogeveen door afronding spoorboog

Spoorboog Hoogeveen
Binnen twee weken moeten de werkzaamheden aand e spoorboog bij Hoogeveen zijn afgerond. Google Streetview

Op het traject Meppel-Assen rijden van donderdag 8 juni tot en met donderdag 22 juni geen treinen. Gedurende deze twee weken worden namelijk de finale werkzaamheden aan de spoorboog bij Hoogeveen verricht. Deze treinvrije periode ligt al even vast, aangezien ProRail de werkzaamheden per se wil hebben afgerond voordat op 25 juni de TT in Assen verreden wordt. Overigens rijden er tussen zaterdag 3 juni en maandagochtend 5 juni vanwege onderhoud aan het spoor ook geen treinen tussen Meppel en Heerenveen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

2 reacties op “Twee weken geen treinen langs Hoogeveen door afronding spoorboog”

Marc Busio|29.05.23|16:41

Twee weken geen treinen voor twee minuten tijdwinst in de nabije toekomst: de reizigers moeten er wat voor over hebben!

A C F Sierts|30.05.23|14:09

@ Marc: je moet niet redeneren vanuit de verkeerstechnische details, maar vanuit de klant. Dan blijkt plotsklaps dat deze 1,5 minuut precies het verschil maakt tussen WEL of net niet kunnen halen van de aansluitende trein. Dan scheelt het 30 of 60 minuten !!!
Verder levert deze maatregel een gigantische energiebesparing op, die nog veel groter is dan ‘sec’ onnodig afremmen & vervolgens weer aanzetten van 80 naar 140 km/u. De grotere rijtijdmarge betekent immers ook veel vaker ‘ lang uitrollen’

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Twee weken geen treinen langs Hoogeveen door afronding spoorboog | SpoorPro.nl

Twee weken geen treinen langs Hoogeveen door afronding spoorboog

Spoorboog Hoogeveen
Binnen twee weken moeten de werkzaamheden aand e spoorboog bij Hoogeveen zijn afgerond. Google Streetview

Op het traject Meppel-Assen rijden van donderdag 8 juni tot en met donderdag 22 juni geen treinen. Gedurende deze twee weken worden namelijk de finale werkzaamheden aan de spoorboog bij Hoogeveen verricht. Deze treinvrije periode ligt al even vast, aangezien ProRail de werkzaamheden per se wil hebben afgerond voordat op 25 juni de TT in Assen verreden wordt. Overigens rijden er tussen zaterdag 3 juni en maandagochtend 5 juni vanwege onderhoud aan het spoor ook geen treinen tussen Meppel en Heerenveen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

2 reacties op “Twee weken geen treinen langs Hoogeveen door afronding spoorboog”

Marc Busio|29.05.23|16:41

Twee weken geen treinen voor twee minuten tijdwinst in de nabije toekomst: de reizigers moeten er wat voor over hebben!

A C F Sierts|30.05.23|14:09

@ Marc: je moet niet redeneren vanuit de verkeerstechnische details, maar vanuit de klant. Dan blijkt plotsklaps dat deze 1,5 minuut precies het verschil maakt tussen WEL of net niet kunnen halen van de aansluitende trein. Dan scheelt het 30 of 60 minuten !!!
Verder levert deze maatregel een gigantische energiebesparing op, die nog veel groter is dan ‘sec’ onnodig afremmen & vervolgens weer aanzetten van 80 naar 140 km/u. De grotere rijtijdmarge betekent immers ook veel vaker ‘ lang uitrollen’

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.