Alom YM-16 wisselsteller

Alom installeert eerste autonome wisselsteller

De YM-16 is door de fabrikant ARS ontworpen. 2022, Alom

Alom railway engineering & supply heeft in opdracht van het Shell Chemicals Park Moerdijk zijn eerste zogeheten YM-16 wisselsteller geïnstalleerd. Met die klus, uitgevoerd in samenwerking met spooraannemer HAS, heeft Alom naar eigen zeggen een Europese primeur.

De Yard Machine-16 (YM-16) is een autonome wisselsteller die werkt op 12V en gevoed kan worden door zonne-energie. Daarmee is de wisselsteller uitermate geschikt voor locaties waar geen voeding aanwezig is maar wel de behoefte is om capaciteit van spoorvervoer te vergroten.

De YM-16 is door de fabrikant ARS ontworpen op basis van de criteria: autonoom, onderhoudsvrij, betrouwbaar en veiligheid. Daarnaast is de steller “voorbereid op diverse upgrades zoals radio besturing tot volledige geautomatiseerde systemen voor het uitleggen van complete routes”, aldus het bedrijf.

Dankzij de veer-hydraulische aansturing loopt de tong in minder dan 2 seconde om en is er vanwege de veerdruk geen vergrendeling nodig. Dankzij de geïntegreerde veiligheden in de YM16 is het wissel ook altijd veilig te berijden, want bijvoorbeeld in geval van ijs of een ballaststeen tussen de tong en de spoorstaaf zal de wisselsteller dit detecteren en naar zijn originele stand teruggaan. Alle activiteiten worden geregistreerd en in geval van een ongecontroleerde actie wordt dit ook zichtbaar gemaakt op de LED indicatoren die optioneel aan te sluiten zijn, onder andere voor wisselstandaanduiding.

Klik hier voor meer informatie over de wisselsteller.

autonome wisselsteller
De YM-16 werkt op 12V en gevoed kan worden door zonne-energie.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Alom

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Alom installeert eerste autonome wisselsteller | SpoorPro.nl
Alom YM-16 wisselsteller

Alom installeert eerste autonome wisselsteller

De YM-16 is door de fabrikant ARS ontworpen. 2022, Alom

Alom railway engineering & supply heeft in opdracht van het Shell Chemicals Park Moerdijk zijn eerste zogeheten YM-16 wisselsteller geïnstalleerd. Met die klus, uitgevoerd in samenwerking met spooraannemer HAS, heeft Alom naar eigen zeggen een Europese primeur.

De Yard Machine-16 (YM-16) is een autonome wisselsteller die werkt op 12V en gevoed kan worden door zonne-energie. Daarmee is de wisselsteller uitermate geschikt voor locaties waar geen voeding aanwezig is maar wel de behoefte is om capaciteit van spoorvervoer te vergroten.

De YM-16 is door de fabrikant ARS ontworpen op basis van de criteria: autonoom, onderhoudsvrij, betrouwbaar en veiligheid. Daarnaast is de steller “voorbereid op diverse upgrades zoals radio besturing tot volledige geautomatiseerde systemen voor het uitleggen van complete routes”, aldus het bedrijf.

Dankzij de veer-hydraulische aansturing loopt de tong in minder dan 2 seconde om en is er vanwege de veerdruk geen vergrendeling nodig. Dankzij de geïntegreerde veiligheden in de YM16 is het wissel ook altijd veilig te berijden, want bijvoorbeeld in geval van ijs of een ballaststeen tussen de tong en de spoorstaaf zal de wisselsteller dit detecteren en naar zijn originele stand teruggaan. Alle activiteiten worden geregistreerd en in geval van een ongecontroleerde actie wordt dit ook zichtbaar gemaakt op de LED indicatoren die optioneel aan te sluiten zijn, onder andere voor wisselstandaanduiding.

Klik hier voor meer informatie over de wisselsteller.

autonome wisselsteller
De YM-16 werkt op 12V en gevoed kan worden door zonne-energie.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Alom

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.