Presentatie ICNG Rotterdam

Opstapelende problemen zorgen voor uitstel ICNG, rijdt pas volgend jaar

De ICNG vanaf de zijkant gezien Kenneth Steffers / SpoorPro.nl

De snellere intercitytrein Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) zal op zijn vroegst pas in het tweede kwartaal van volgend jaar gaan rijden, schrijft staatssecretaris Vivianne Heijnen (IenW) in een brief aan de Tweede Kamer. Het was aanvankelijk de bedoeling dat de trein, die onlangs nog feestelijk werd gepresenteerd, nog dit jaar zijn spoordoop zou vieren op het traject tussen Amsterdam en Breda. Door opstapelende problemen gaat dat niet meer lukken.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

2 reacties op “Opstapelende problemen zorgen voor uitstel ICNG, rijdt pas volgend jaar”

Marc Busio|30.11.22|19:33

Het is volgende maand precies tien jaar geleden dat de rampzalige ingebruikstelling van de Fyra op de HSL plaatsvond. Ik begin een bang voorgevoel te krijgen……………..

Gerard Rijkeboer|08.12.22|10:31

Ach,die mannetjes achter die bureautjes in den Haag- altijd maar weer proberen het wiel uit te vinden. Koop toch gewoon de al lang bewezen treinen van Siemens en klaar is Keesje. Ik ken de inkoop in den Haag,heb er zelf mee te maken gehad 20jr geleden met de verkoop van zware heftrucks voor Defensie- heeeel veeeel papierwerk. Xit gaat inderdaad de Fyra achterna , arme jongetjes…..

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.