Amsterdam Zuid

Werkzaamheden station Amsterdam Zuid om meer treinverkeer te realiseren

Station Amsterdam Zuid2021 / Wikimedia Commons / MrAronymous

BAM Infra Rail start op zondag 13 november met werkzaamheden nabij station Amsterdam Zuid. Het is de bedoeling dat de treinen tussen Schiphol Airport en Amsterdam Centraal na de werkzaamheden vaker zullen rijden. De uitbreiding van de spoorfrequentie is nodig vanwege de verwachte groei van het aantal reizigers.

In opdracht van ProRail gaat aannemer BAM aan het werk bij station Amsterdam Zuid tussen de Amstelveenseweg en de Parnassusweg. Er zullen allereerst wissels en seinen worden verplaatst en vervangen. Daarnaast worden er kabels en leidingen verlegd. Om het project goed te coördineren zullen er twee bouwterreinen worden ingericht voor het opslaan van materialen. De bouwterreinen komen te liggen aan de Jachthavenweg en aan de Amstelveenseweg.

De werkzaamheden nabij station Amsterdam Zuid beginnen op zondag 13 november en zijn volgens de planning klaar op zaterdag 26 november. Tijdens de werkzaamheden is station Amsterdam Zuid niet bereikbaar.

Om de treinvrije periode zo optimaal als mogelijk te benutten, werkt projectorganisatie Zuidasdok tijdens de werkzaamheden aan de nieuwe Brittenpassage op station Amsterdam Zuid en het bedieningsvrij maken van de Schinkelbrug.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.