Station Deventer

Station Deventer ondergaat grote 16-daagse renovatiebeurt

Donald Trung Quoc Don / Wikimedia Commons

De komende tijd wordt er op en rond station Deventer flink gerenoveerd. Van zaterdag 8 tot en met maandag 24 oktober vinden er grootschalige werkzaamheden plaats die dag en nacht doorgaan. Daardoor rijden er in deze periode minder of geen treinen.

Na jarenlang intensief gebruik is het spoor bij Deventer aan vervanging toe. ProRail laat de rails vernieuwen, de wissels, bovenleiding, grind, kabels en leiding. “We verbeteren de lay-out van de sporen en daarmee de doorstroming van het treinverkeer. Dat is duurzamer voor het onderhoud en comfortabeler voor de reiziger”, aldus de spoorbeheerder.

ProRail zal ook de lay-out van de sporen aanpassen. “Daardoor gaan alle treinen die vanaf spoor 1 naar het oosten vertrekken direct door naar de hoofdbaan.” Ter hoogte van de Snippeling wordt verder de spoordijk verbreed waardoor de trein meer ruimte heeft en daardoor soepeler kan passeren.

Van gas naar elektrische wisselverwarming

“In totaal worden er vijftien wissels verwijderd, acht wissels verlegd en vier wissels vervangen. Daardoor kunnen treinen beter doorrijden en wordt de kans op storingen kleiner”, aldus ProRail. Ook wordt er van de gelegenheid gebruik gemaakt om de wisselverwarming op gas om te bouwen naar een duurzamere elektrische aansluiting. Volgens ProRail is dat niet alleen minder belastend voor het milieu, maar werkt een elektrische wisselverwarming net zo betrouwbaar als de aloude gasaansluiting.

Lees ook:

ProRail vraagt bedrijven om innovatieve oplossingen voor versterking spoordijken

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.