Zuidasdok Brittenpassage

Sporen Zuidasdok weer vrijgegeven na grootschalige werkzaamheden

Foto: Amsterdam Zuidas

Sinds woensdagochtend 3 augustus zijn twee sporen en de A10 bij station Amsterdam Zuid weer vrijgegeven aan het spoor- en wegverkeer. Er vonden daar sinds vrijdagavond 22 juli werkzaamheden plaats voor de bouw van de tweede passage voor station Amsterdam Zuid, de Brittenpassage.

Er werden tijdens de grootschalige werkzaamheden 136 buispalen aangebracht en 340 meter ton damwand voor de fundering van de Brittenpassage. Verder kwam er maar liefst 400 ton wapening, 1300 m3 beton en 6000 m3 grondwerk bij kijken.

Vernieuwing Zuidasdok

De werkzaamheden maken onderdeel uit van Zuidasdok, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en ondertunneld en station Amsterdam Zuid compleet vernieuwd. Om de capaciteit te vergroten wordt er momenteel gebouwd aan een tweede stationspassage, de Brittenpassage. Als de bouwwerkzaamheden helemaal zijn afgerond op en rond station Amsterdam Zuid, dan is de capaciteit van het aantal reizigers vergelijkbaar met dat van station Amsterdam Centraal.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.