Hardt Hyperloop en Italiaanse spoorbeheerder RFI zetten samenwerking voort

Hardt Hyperloop en Rete Ferroviaria Italiana (RFI) hebben deze week hun in 2020 overeen gekomen Memorandum of Understanding (MoU) verlengd. Daarmee zullen de gezamenlijke onderzoeksactiviteiten voorgezet worden.

Volgens de bedrijven zal er vooral ingezet worden op technische en economische haalbaarheidsstudies, om zo te bepalen waar de zogeheten hyperloop corridors het beste tot hun recht komen. Dat geldt zowel voor vracht als voor passagiers. Ook de aansluiting op het RFI-netwerk zal worden onderzocht.

Hardt Hyperloop zocht twee jaar geleden de samenwerking met RFI vanwege de expertise van dat bedrijf of het vlak van verkeersmanagememt, seingeving en treinbeïnvloeding. Op die manier kon Hardt Hyperloop de onderliggende systemen van de beoogde hyperloop infrastructuur verbeteren.

RFI, op zijn beurt, heeft sinds 2020 meer ervaring op kunnen doen met deze specifieke infrastructuur als ook met de benodigde technologie. Daarbij is tevens gekeken hoe de toepassing ervan per land moet verschillen.

Meer weten over hyperloop? Kom naar RailTech Europe. Stan de Caluwe, Project Lead Hyperconnected Europe bij Hardt Hyperloop, is een van de sprekers. Klik hier voor meer informatie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.