Bouwplaats Olst

Van 2 tot 4 mei geen treinverkeer tussen Zwolle en Deventer

Vanwege de bouw van een tunnel voor voetgangers en fietsers onder het spoor van station Olst, is er van 2 tot en met 4 mei geen treinverkeer mogelijk tussen Zwolle en Deventer. Reizigers op het traject kunnen wel gebruik maken van vervangend busvervoer.

In opdracht van de gemeente Olst-Wijhe wordt er gewerkt aan de bouw van een tunnel onder het spoor van station Olst. De bouw van een tunnel onder het spoor was volgens ProRail nodig om een alternatieve en veiligere route te creëren tussen het centrum van Olst en nabijgelegen voorzieningen.

Tunnelbouw

Aannemer Hegeman Bouw & Infra is in december 2021 gestart met de bouw van de tunnel. De werkzaamheden vonden plaats op de voorbouwlocatie naast het spoor. Hier is het middendeel van de tunnel voorgebouwd, dat nu onder het spoor wordt gereden.

ProRail: “De aannemer verwijdert eerst het spoor en graaft een gat door de spoorbaan waar het tunneldeel komt te liggen. Vervolgens rijden ze het tunneldeel van de voorbouwlocatie naar de plek van de tunnel in de spoorbaan. Daarna bouwen ze de spoorbaan weer op zodat de treinen er over kunnen rijden.” Wie de bouw van de spoortunnel op de voet wil volgen kan live op de bouwplaats meekijken via een webcam.

Dodenherdenking

Tussen 2 en 5 mei werkt de aannemer ook ’s nachts, zodat de treinen zo snel mogelijk weer volgens de dienstregeling kunnen rijden. ProRail waarschuwt voor geluidsoverlast voor omwonenden. Wel verzekerd de spoorwegbeheerder dat alle werkzaamheden op 4 mei om tien minuten voor acht worden stilgelegd in verband met Dodenherdenking.

Door de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen tussen Zwolle en Deventer van 2 tot en met 4 mei.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.