Hardt Hyperloop Rotterdam Science Tower

Hardt Hyperloop verhuist naar Science Tower in Rotterdam

Hardt Hyperloop Rotterdam Science Tower

Hardt Hyperloop verhuist half juni van Delft naar Rotterdam. Het Nederlandse bedrijf dat de hyperloop ontwikkelt, neemt zijn intrek in de volledig gerenoveerde Science Tower aan het Marconiplein. Het bedrijf meldt met de verhuizing zijn groeiambities en de realisatie van de hyperloop verder waar te kunnen maken.

De scale-up, die is gegroeid uit een team van studenten aan de TU Delft, is sinds de start in 2017 gevestigd in het centrum van Delft en heeft daar onder meer de eerste operationele hyperloop-testfaciliteit van Europa gerealiseerd. Hardt heeft momenteel 42 medewerkers en is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf. De Science Tower in Rotterdam sluit perfect aan bij de groeiambitie en toekomstplannen van Hardt Hyperloop.

Innovatiekracht metropoolregio

Hardt Hyperloop wijst op de innovatiekracht van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het belang van regionale samenwerking. “De Technische Universiteit Delft is en blijft een belangrijke clusterlocatie voor kenniscreatie en talentontwikkeling. De gemeente Rotterdam legt met haar historie en economische kracht een stevig fundament voor verdere internationale groei”, aldus het bedrijf.

“In de Science Tower hebben we een prachtige nieuwe uitvalsbasis gevonden”, licht Bertrand van Ee van Hardt Hyperloop toe. “We gaan verhuizen naar een ruimte van 800 vierkante meter die twee keer zo groot is als de huidige locatie. Ook bouwt Hardt daar een Experience Center, waar naast het ervaren van de hyperloop ook ruimte komt voor co-creatie tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid voor de verdere ontwikkeling van de hyperloop.”

Roos Vermeij, Rotterdams viceburgemeester Economie is blij met de komst van Hardt Hyperloop naar Rotterdam. “Deze opschaling brengt kennis en innovatief vermogen, twee belangrijke pijlers van onze nieuwe economie, en zorgt voor werkgelegenheid in de regio. Rotterdam wordt van oudsher gezien als een arbeidersstad met een focus op de toekomst. Hardt sluit hier naadloos op aan. Ook is het een waardevolle toevoeging aan het Merwe-Vierhavensgebied, waar wonen, werken en innoveren straks hand in hand gaan.”

Delftse wethouder Economie Bas Vollebregt geeft aan Hardt Hyperloop graag in Delft te hebben gehouden, maar geeft aan dat het bedrijf “goed past in het Rotterdamse ecosysteem”. “Gezien de korte afstand en de aanwezigheid van de TU Delft blijft de samenwerking met Delft hecht. Het is mooi dat Delft aan het ontstaan ​​van dit prachtige bedrijf heeft mogen meewerken. Hardt Hyperloop slaat nu zijn vleugels uit. Maar ik weet zeker dat een deel van hun hart in Delft zal blijven.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.