Trein naar Dortmund op Enschede

Kabinet tempert verwachtingen voor snellere trein Zwolle-Münster

Foto: Inge

Het kabinet lijkt niet enthousiast te worden van de plannen voor een directe treinverbinding tussen Zwolle en Münster. Hoewel een besluit voor eventuele financiering aan de nieuwe regering wordt overgelaten, is op voorhand al een winstwaarschuwing afgegeven. Een snellere verbinding Zwolle-Enschede-Münster vraagt om een investering van 3,5 miljard euro.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is de vaste redacteur van OVPro.nl en schrijft ook regelmatig voor andere vakbladen van ProMedia Group.

3 reacties op “Kabinet tempert verwachtingen voor snellere trein Zwolle-Münster”

Ron Swart|09.12.21|14:24

Wat mij betreft gaan we eerst het laaghangende fruit plukken. Verdubbeling van het spoor in Glanerbrug, zodat de treinen elkaar daar kunnen kruisen en deze geen negen minuten meer hoeven te wachten in Gronau (Dld).

asierts|10.12.21|07:10

Hoe een ongekend succesvol spoorheropeningsproject en een slim regiospoorproject alsnog gekaapt wordt door beleids- en systeemautisten…

Het is het zooooveelste voorbeeld op rij dat het provinciehuis in Zwolle voor wat betreft spoor volstrekt incompetent is, en de minstens net zo incompetente externe adviesburo’s het alleen nog maar erger maken. De miljardensmijterij is ronduit verbijsterend. Hou op met deze nonsens, en ga terug naar de basis van deze succesprojecten: de reiziger centraal.

Kees Boer|26.12.21|12:11

Ik zou zeggen eerst spoorverdubbeling Gronau – Enschede,had desetijds ruzie met de provincie Overijssel gehad dat het spoor Zwolle – Wierden niet in een keer dubbelsporig gemaakt is ge zien dit baanvak zowel nationaal als internationaal een belangrijke rol kan spelen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kabinet tempert verwachtingen voor snellere trein Zwolle-Münster | SpoorPro.nl
Trein naar Dortmund op Enschede

Kabinet tempert verwachtingen voor snellere trein Zwolle-Münster

Foto: Inge

Het kabinet lijkt niet enthousiast te worden van de plannen voor een directe treinverbinding tussen Zwolle en Münster. Hoewel een besluit voor eventuele financiering aan de nieuwe regering wordt overgelaten, is op voorhand al een winstwaarschuwing afgegeven. Een snellere verbinding Zwolle-Enschede-Münster vraagt om een investering van 3,5 miljard euro.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is de vaste redacteur van OVPro.nl en schrijft ook regelmatig voor andere vakbladen van ProMedia Group.

3 reacties op “Kabinet tempert verwachtingen voor snellere trein Zwolle-Münster”

Ron Swart|09.12.21|14:24

Wat mij betreft gaan we eerst het laaghangende fruit plukken. Verdubbeling van het spoor in Glanerbrug, zodat de treinen elkaar daar kunnen kruisen en deze geen negen minuten meer hoeven te wachten in Gronau (Dld).

asierts|10.12.21|07:10

Hoe een ongekend succesvol spoorheropeningsproject en een slim regiospoorproject alsnog gekaapt wordt door beleids- en systeemautisten…

Het is het zooooveelste voorbeeld op rij dat het provinciehuis in Zwolle voor wat betreft spoor volstrekt incompetent is, en de minstens net zo incompetente externe adviesburo’s het alleen nog maar erger maken. De miljardensmijterij is ronduit verbijsterend. Hou op met deze nonsens, en ga terug naar de basis van deze succesprojecten: de reiziger centraal.

Kees Boer|26.12.21|12:11

Ik zou zeggen eerst spoorverdubbeling Gronau – Enschede,had desetijds ruzie met de provincie Overijssel gehad dat het spoor Zwolle – Wierden niet in een keer dubbelsporig gemaakt is ge zien dit baanvak zowel nationaal als internationaal een belangrijke rol kan spelen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.