Stationspiano met Bennie Solo

Station Nijmegen heeft na vernieling stationspiano terug

Foto: NS

Station Nijmegen heeft weer een zogeheten stationspiano. Het vorige exemplaar werd op 21 november vernield, tot grote verontwaardiging van zowel treinreizigers als Nijmegenaren. Een van hen, de artiest Bennie Solo, kwam daarop in actie en doneerde zijn eigen piano.

Voor de vernieling van de vorige stationspiano is een 20-jarige man uit Rhenen opgepakt. Over zijn motief is niets bekend. Zijn daad leidde tot veel vertwijfeling, ook bij Solo.

Stationspiano heeft opvallend uiterlijk

“Ik dacht echt ‘ook dat nog’. Juist in deze tijd verbindt muziek. Zo jammer dat dat wegviel. Zelf reis ik ook weleens met de trein en luister als er gespeeld wordt. Dat onthaast en geeft afleiding”, aldus Solo, die na het plaatsen van zijn oude piano een nummer ten gehore bracht. Hein van Houten, een zogenoemde action painter, heeft de stationspiano van een opvallend uiterlijk voorzien, zodat deze extra opvalt.

“Zo’n vrolijke piano is uniek op de NS-stations”, aldus woordvoerder Léonie Bosselaar tegenover lokale media. “Hartverwarmend om te merken hoeveel de piano betekent voor de reizigers”, vult stationsmanager Geoffrey Brookman aan. “De stationspiano heeft een prominente plek in het station Nijmegen. Bijna elke reiziger komt er langs en dagelijks wordt de piano gebruikt.”

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.