Botsing tractor trein tussen Lille en Duinkerke

TGV botst op tractor tussen Lille en Duinkerke

Op het spoorwegtraject tussen het Franse Lille en Dunkerque is dinsdagmiddag een TGV op een tractor gebotst. Als gevolg van de enorme schade duurde het lang voor het treinverkeer weer op gang kwam. 

Dit meldt de Franse krant La Voix du Nord. Het ongeluk gebeurde op de overweg op de weg van Saint-Omer naar Bavinchove, waar een TGV dinsdag omstreeks 14 uur in botsing kwam met een tractor. De aanhanger van de landbouwcombinatie kantelde.

Defect bij tractor

De bestuurder van het landbouwvoertuig slaagde erin om tijdig uit zijn cabine te komen. Hij was geschokt, maar niet gewond. De voorkant van de TGV raakte zwaar beschadigd.

Uit de eerste bevindingen van een onderzoek blijkt dat de tractor met aanhangwagen op het spoor is gestopt als gevolg van een defect. De bestuurder merkte dat hij gevangen zat tussen de barrières. De slagboom van de overweg is eveneens beschadigd geraakt.

Een ernstig gewonde

Brandweerlieden en artsen snelden een gewonde te hulp. Het ging om een arbeider die op een nabijgelegen bouwplaats werkte. Terwijl hij probeerde de tractor te ontkoppelen, werd hij geraakt door een stuk metaal.

Met een gebroken been werd hij opgenomen in het ziekenhuis in Helfaut. De bestuurder van de TGV en de 60 passagiers zijn ongedeerd. Om 15.10 uur kwam een vervangende bus om hen op te halen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.