people mover disneyland

Thalys gaat volgend voorjaar weer naar Disneyland Paris

Reizigers kunnen vanaf 18 maart 2022 weer met de hogesnelheidsverbinding van Amsterdam naar Disneyland Paris reizen. Een woordvoerder van Thalys bevestigt dat de trein weer het station Marne la Vallée bij het themapark aandoet.

Vanwege de coronapandemie werd de trein in maart 2020 uit de dienstregeling genomen. “Thalys heeft hard afgezien door de coronapandemie. Dit was de zwaarste crisis ooit in ons bestaan”, zegt persvoorlichter Mattias Baertsoen. “Deze lijn heeft het langst stil gelegen. Maar wij zijn bezig om uit het dal te kruipen en kijken naar volgend jaar. Dat is van primordiaal belang. Wij zijn blij dat wij nu ook het laatste ontbrekende stukje uit ons assortiment kunnen aanbieden.”

Zon-Thalys en Sneeuw-Thalys

De internationale ontwikkelingen wat betreft corona, worden op de voet gevolgd. De tickets zijn dan ook inwisselbaar. “Wij kunnen enkel hopen dat we zo snel mogelijk uit de crisis zijn. Maar we weten het niet, wij hebben ook geen glazen bol waarmee we in de toekomst kunnen kijken.”

Thalys rijdt in vier landen: Frankrijk, België, Duitsland en Nederland. De hogesnelheidslijn doet verschillende bestemmingen aan, waaronder Keulen, Marseille en Antwerpen. Eerder werden al de ‘Zon-Thalys’ naar Zuid-Frankrijk en de ‘Sneeuw-Thalys’, naar wintersportbestemmingen, ingeperkt vanwege Covid-19.

Charles de Gaulle

Veel is er nog niet op het traject gereden: in april 2019 vertrok voor het eerst een rechtstreekse trein naar het attractiepark.Tot nu toe was het eindpunt van de Thalys vanuit Nederland en België station Paris Gare du Nord, van daaruit konden zij met de metro doorrijden tot Disneyland Paris.

De trein naar Disneyland Paris start in Amsterdam, en stopt vervolgens op Schiphol en Rotterdam. In België wordt Antwerpen Centraal en Brussel Zuid aangedaan. De eindbestemming van de trein is Marne la Vallée-Chessy, Onderweg stopt hij nog bij de grootste luchthaven van de Franse hoofdstad: Charles de Gaulle. Tickets zijn vanaf 1 december verkrijgbaar. Dan start de verkoop voor de periode 18 maart t/m 16 juli 2022.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Thalys gaat volgend voorjaar weer naar Disneyland Paris | SpoorPro.nl
people mover disneyland

Thalys gaat volgend voorjaar weer naar Disneyland Paris

Reizigers kunnen vanaf 18 maart 2022 weer met de hogesnelheidsverbinding van Amsterdam naar Disneyland Paris reizen. Een woordvoerder van Thalys bevestigt dat de trein weer het station Marne la Vallée bij het themapark aandoet.

Vanwege de coronapandemie werd de trein in maart 2020 uit de dienstregeling genomen. “Thalys heeft hard afgezien door de coronapandemie. Dit was de zwaarste crisis ooit in ons bestaan”, zegt persvoorlichter Mattias Baertsoen. “Deze lijn heeft het langst stil gelegen. Maar wij zijn bezig om uit het dal te kruipen en kijken naar volgend jaar. Dat is van primordiaal belang. Wij zijn blij dat wij nu ook het laatste ontbrekende stukje uit ons assortiment kunnen aanbieden.”

Zon-Thalys en Sneeuw-Thalys

De internationale ontwikkelingen wat betreft corona, worden op de voet gevolgd. De tickets zijn dan ook inwisselbaar. “Wij kunnen enkel hopen dat we zo snel mogelijk uit de crisis zijn. Maar we weten het niet, wij hebben ook geen glazen bol waarmee we in de toekomst kunnen kijken.”

Thalys rijdt in vier landen: Frankrijk, België, Duitsland en Nederland. De hogesnelheidslijn doet verschillende bestemmingen aan, waaronder Keulen, Marseille en Antwerpen. Eerder werden al de ‘Zon-Thalys’ naar Zuid-Frankrijk en de ‘Sneeuw-Thalys’, naar wintersportbestemmingen, ingeperkt vanwege Covid-19.

Charles de Gaulle

Veel is er nog niet op het traject gereden: in april 2019 vertrok voor het eerst een rechtstreekse trein naar het attractiepark.Tot nu toe was het eindpunt van de Thalys vanuit Nederland en België station Paris Gare du Nord, van daaruit konden zij met de metro doorrijden tot Disneyland Paris.

De trein naar Disneyland Paris start in Amsterdam, en stopt vervolgens op Schiphol en Rotterdam. In België wordt Antwerpen Centraal en Brussel Zuid aangedaan. De eindbestemming van de trein is Marne la Vallée-Chessy, Onderweg stopt hij nog bij de grootste luchthaven van de Franse hoofdstad: Charles de Gaulle. Tickets zijn vanaf 1 december verkrijgbaar. Dan start de verkoop voor de periode 18 maart t/m 16 juli 2022.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.