kapotte-bovenleiding

Tractor legt treinverkeer stil tussen Dordrecht en Roosendaal

Foto: ProRail

In de buurt van het Brabantse Zevenbergen reed woensdagochtend een tractor tegen een bovenleiding. Door de ontstane schade aan beide sporen is er de hele dag geen treinverkeer mogelijk tussen Lage Zwaluwe en Oudenbosch. Dit heeft gevolgen voor zowel het reizigersvervoer van Dordrecht naar Roosendaal als voor het goederenvervoer vanaf Kijfhoek richting België.

NS verwacht dat er tot 21.30 uur geen treinen te kunnen rijden tussen Lage Zwaluwe en Oudenbosch door de beschadigde bovenleiding. Reizigers tussen Dordrecht en Roosendaal reizen via Breda. De extra reistijd kan oplopen tot dertig minuten. Ook rijden er stopbussen tussen Lage Zwaluwe, Zevenbergen en Oudenbosch.

ProRail meldt dat de herstelwerkzaamheden zijn gestart en vermoedelijk tot negen uur gaan duren, waarna het spoor kan worden vrijgegeven voor het treinverkeer.

Schade aan spoor met groot materieel

Het komt vaker voor dat weggebruikers met groot materieel schade veroorzaken aan het spoor. Eind vorige maand nog maakte een vrachtwagen een manoeuvre op een overweg met gesloten bomen en werd geraakt door een aankomende trein.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “Tractor legt treinverkeer stil tussen Dordrecht en Roosendaal”

A C F Sierts|10.11.21|20:08

Hoe kan een tractor nou tegen de bovenleiding aanrijden? Die hangt op minimaal 5 meter 10 ! Dat moet dan wel een heel bijzondere tractor zijn geweest…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.