treinbotsing Tsjechië

Twee machinisten en een reiziger komen om het leven bij frontale treinbotsing in Tsjechië

Bron: twitter Tsjechische politie

Bij een frontale botsing tussen twee passagierstreinen in het zuidwesten van Tsjechië zijn volgens de autoriteiten drie doden en bijna veertig gewonden gevallen. Minstens zes gewonden zijn er ernstig aan toe, aldus Duitse en Tsjechische media. De omgekomen slachtoffers waren de twee machinisten en een vrouwelijke treinreiziger.

De treinen botsten bij Domazlice, vlak bij de Duitse grens. De Tsjechische minister van Transport, Karel Havlicek, noemde het incident zeer ernstig en is naar de plek van het ongeluk gegaan. Een van de twee treinen was een sneltrein van München naar Praag.

Vijftig gewonden

Reddingswerkers zeiden dat ze talrijke slachtoffers op de plek van het ongeluk hebben aangetroffen en dat ze bezig zijn gewonden en andere reizigers te evacueren. Volgens Duitse media is er ook een reddingshelikopter uit Regensburg in de Bondsrepubliek actief.

De politie bevestigde dat zeker twee mensen zijn overleden en dat meer dodelijke slachtoffers niet uit te sluiten zijn. Daarnaast meldde de brandweer dat er minstens vijftig gewonden zijn gevallen. 31 van hen raakten lichtgewond en konden ter plekke door medisch personeel verzorgd worden. Zeven mensen raakten zwaargewond en werden met helikopters naar het ziekenhuis gebracht.

Het Tsjechische spoorwegnetwerk geldt op veel plaatsen als verouderd. Volgens de eerste berichten heeft de sneltrein uit München een rood sein gemist.

Bron: ANP

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.