Traxx-locomotieven op emplacement Binckhorst in Den Haag, foto: NS

SpoorProTV: studie energiecapaciteit spoor en RET werkt samen met mobiliteitsaanbieders

Foto: NS

ProRail heeft onlangs een aantal ingenieursbureaus de opdracht gegeven om de toekomstige vraag naar tractie-energie van het spoorvervoer te onderzoeken. De komende jaren gaan treinen vaker en sneller over het Nederlandse spoor rijden waarmee een nog een groter beroep op de energiecapaciteit van het spoor worden gedaan.

Royal HaskoningDHV is een van de partijen die van ProRail de opdracht heeft gekregen om dit onderzoek uit te voeren. Peter Boom, directeur Rail Assetmanagement en Digitalisatie bij Royal HaskoningDHV (RHDHV), geeft woensdag bij SpoorProTV een toelichting op het project.

Digital Twin

Onderdeel van de studie is een serie netanalyses waarbij, bijvoorbeeld op basis van nieuwe dienstregeling-ontwerpen, wordt onderzocht of de bestaande energievoorziening toereikend is om de extra vraag te leveren. Daarbij maakt RHDHV gebruik van Digital Twin-software.

Verder woonde SpoorProTV maandag de lancering van een campagne door Rotterdamse vervoerder RET en acht mobiliteitsaanbieders bij. De partijen willen reizigers stimuleren om een rit met de metro, tram of bus te combineren met de Watertaxi, deelauto, scooter of fiets en vice versa. RET heeft hiervoor een nieuwe app ontwikkeld waarin alle vervoerswijzes worden gecombineerd. In een videoverslag komen onder anderen RET-topman Maurice Unck, Mobiliteitswethouder Judith Bokhove van de gemeente Rotterdam en Claire Cohen van GO Sharing aan het woord.

SpoorProTV

De uitzending van SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal en de Linkedin-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Wanneer je je abonneert op het YouTube-kanaal, krijg je een melding zodra er nieuwe video’s online staan.

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

SpoorProTV: studie energiecapaciteit spoor en RET werkt samen met mobiliteitsaanbieders | SpoorPro.nl
Traxx-locomotieven op emplacement Binckhorst in Den Haag, foto: NS

SpoorProTV: studie energiecapaciteit spoor en RET werkt samen met mobiliteitsaanbieders

Foto: NS

ProRail heeft onlangs een aantal ingenieursbureaus de opdracht gegeven om de toekomstige vraag naar tractie-energie van het spoorvervoer te onderzoeken. De komende jaren gaan treinen vaker en sneller over het Nederlandse spoor rijden waarmee een nog een groter beroep op de energiecapaciteit van het spoor worden gedaan.

Royal HaskoningDHV is een van de partijen die van ProRail de opdracht heeft gekregen om dit onderzoek uit te voeren. Peter Boom, directeur Rail Assetmanagement en Digitalisatie bij Royal HaskoningDHV (RHDHV), geeft woensdag bij SpoorProTV een toelichting op het project.

Digital Twin

Onderdeel van de studie is een serie netanalyses waarbij, bijvoorbeeld op basis van nieuwe dienstregeling-ontwerpen, wordt onderzocht of de bestaande energievoorziening toereikend is om de extra vraag te leveren. Daarbij maakt RHDHV gebruik van Digital Twin-software.

Verder woonde SpoorProTV maandag de lancering van een campagne door Rotterdamse vervoerder RET en acht mobiliteitsaanbieders bij. De partijen willen reizigers stimuleren om een rit met de metro, tram of bus te combineren met de Watertaxi, deelauto, scooter of fiets en vice versa. RET heeft hiervoor een nieuwe app ontwikkeld waarin alle vervoerswijzes worden gecombineerd. In een videoverslag komen onder anderen RET-topman Maurice Unck, Mobiliteitswethouder Judith Bokhove van de gemeente Rotterdam en Claire Cohen van GO Sharing aan het woord.

SpoorProTV

De uitzending van SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal en de Linkedin-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Wanneer je je abonneert op het YouTube-kanaal, krijg je een melding zodra er nieuwe video’s online staan.

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.