SpoorProTV

SpoorProTV: reizen met historische treinen en gerecycled beton

De Venice-Simplon Oriënt Express vertrekt donderdagochtend vanaf Amsterdam CS naar Venetië. Deze legendarische trein bestaat uit zeventien gerestaureerde rijtuigen uit de jaren 20 en 30. In deze uitzending een vooruitblik op de komst van de trein en beelden van de restauratie en verbouwing van het oudste treinstel. 

Te gast is Jeroen Mooij van Stichting Holland Spoor/Roestrijden.nl. Hij vertelt over de spoormuseumsafari die hij organiseert met een dieseltrein uit 1963 langs de spoormusea die weer open mogen. Verder meer over de proef die ProRail doet met funderingsblokken voor bovenleidingportalen die gemaakt zijn van gerecycled beton.

SpoorProTV

De live-uitzending van SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen publiceren we relevante spoorvideo’s en -reportages. Wanneer je je abonneert op ons kanaal, krijg je een melding zodra er nieuwe video’s online staan.

Bekijk de uitzending straks hier:

Banner SpoorProTV groot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.