SpoorProTV

SpoorProTV: vader 21-jarige maaltijdbezorger Zenderen over sluiting overweg

“Stoppen met praten, maar direct een einde maken aan gevaarlijke situaties als hier in Zenderen, een definitieve oplossing komt later wel”, dat zegt Wim Hagman. De vader van de 21-jarige maaltijdbezorger die op 7 maart omkwam bij een aanrijding met een goederentrein. Volgens Hagman is het goed dat de overweg in Zenderen wordt opgeheven, maar zijn er nog veel te veel vergelijkbare plaatsen langs het Nederlandse spoor. 

De overweg in Zenderen wordt aanstaande zaterdag definitief ontmanteld. Dat maakte ProRail-regiodirecteur Dorothé Wennekendonk dinsdag bekend tijdens het SpoorPro Seminar Spoorveiligheid. Hierover meer in de uitzending van SpoorProTV.

Ballaststof

Verder is er in deze aflevering aandacht voor een nieuwe oplossing voor ballaststof. Berende Spoor- en grondwerken ontwikkelde een machine om stofvorming tijdens spoorwerk tegen te gaan. Directeur Jan-Hein Schoot legt uit hoe het werkt.

Ook is er aandacht voor de nachttrein tussen Wenen en Amsterdam die rijdt sinds deze week. Nederland is hiermee weer aangesloten op het internationale nachtreinen-netwerk. Maar er zitten nog haken en ogen aan de financiële steun vanuit de overheid.

Bekijk hier de uitzending:

De live-uitzending van SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen publiceren we relevante spoorvideo’s en -reportages. Wanneer je je abonneert op ons kanaal, krijg je een melding zodra er nieuwe video’s online staan.

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

SpoorProTV: vader 21-jarige maaltijdbezorger Zenderen over sluiting overweg | SpoorPro.nl
SpoorProTV

SpoorProTV: vader 21-jarige maaltijdbezorger Zenderen over sluiting overweg

“Stoppen met praten, maar direct een einde maken aan gevaarlijke situaties als hier in Zenderen, een definitieve oplossing komt later wel”, dat zegt Wim Hagman. De vader van de 21-jarige maaltijdbezorger die op 7 maart omkwam bij een aanrijding met een goederentrein. Volgens Hagman is het goed dat de overweg in Zenderen wordt opgeheven, maar zijn er nog veel te veel vergelijkbare plaatsen langs het Nederlandse spoor. 

De overweg in Zenderen wordt aanstaande zaterdag definitief ontmanteld. Dat maakte ProRail-regiodirecteur Dorothé Wennekendonk dinsdag bekend tijdens het SpoorPro Seminar Spoorveiligheid. Hierover meer in de uitzending van SpoorProTV.

Ballaststof

Verder is er in deze aflevering aandacht voor een nieuwe oplossing voor ballaststof. Berende Spoor- en grondwerken ontwikkelde een machine om stofvorming tijdens spoorwerk tegen te gaan. Directeur Jan-Hein Schoot legt uit hoe het werkt.

Ook is er aandacht voor de nachttrein tussen Wenen en Amsterdam die rijdt sinds deze week. Nederland is hiermee weer aangesloten op het internationale nachtreinen-netwerk. Maar er zitten nog haken en ogen aan de financiële steun vanuit de overheid.

Bekijk hier de uitzending:

De live-uitzending van SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen publiceren we relevante spoorvideo’s en -reportages. Wanneer je je abonneert op ons kanaal, krijg je een melding zodra er nieuwe video’s online staan.

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.