Dura Vermeer aan de slag voor provincie Utrecht voor tramhalte Nieuwegein

Dura Vermeer Railinfra gaat in Nieuwegein werken aan het nieuwe stationsgebied bij winkelcentrum CityPlaza, waar een knooppunt voor bus en tram gepland is. Dura Vermeer neemt naast de bouw van de tramhalte ook het verplaatsen van het spoor op zich.

De trambaan moet verplaatst worden omdat er inmiddels lagevloertrams van CAF rijden. Hierdoor is er volgens de gemeente Nieuwegein rond de tramhalte meer ruimte voor de perrons nodig. Daarnaast moet plek gecreëerd worden voor het naastgelegen busstation en een nieuw fietspad langs de trambaan.

Nieuwe stationsgebied

Het nieuwe stationsgebied komt op de plek waar het oude theater De Kom en een tweede, kleiner deel van CityPlaza stond. Vorig jaar is begonnen met de sloop ervan. Tramhalte Stadscentrum Nieuwegein wordt vervangen door een tijdelijke halte even verderop aan de Spoorstede. De nieuwe tramhalte komt bij Weverstede te liggen.

“De provincie en de gemeente zetten erop in om het nieuwe tramstation in de zomer van 2021 te realiseren”, zo valt op de website van het project te lezen. Die streefdatum zal niet gehaald worden. De uitvoerende werkzaamheden moeten volgens de provincie volgend jaar van start gaan, terwijl de voorbereidende werkzaamheden nog voor dit jaar gepland staan. De opleverdatum is niet bekend. Het busstation is volgens de gemeente in 2023 gereed.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.