Rookontwikkeling in Botlektunnel door vastgelopen goederentrein

De brandweer rukte woensdagmiddag uit vanwege een melding van hevige rookontwikkeling in de Rotterdamse Botlektunnel. Volgens ProRail ging het om een goederentrein met vastgelopen remmen. Er zijn geen gevaarlijke stoffen aan boord van de trein. Rond 16:45 uur werd het spoor weer vrijgegeven. 

De goederentrein stond stil in de noordbuis van de Botlektunnel aan de rijksweg A15. Rond 15:35 uur kwam een melding binnen dat er een brand was ontstaan in een goederentrein. Meerdere wagens van de brandweer werden ingezet om wat een brand leek onder controle te krijgen.

Vastgelopen remmen

“De machinist denkt aan vastgelopen remmen. Die kunnen dan wat gaan roken”, zegt woordvoerder Rocelle van der Kemp. “We nemen hiermee altijd het zekere voor het onzekere en gaan dan checken wat er aan de hand is. Dat moet wel op een veilige manier gebeuren, dus dat nam even tijd in beslag. Je mag namelijk niet zomaar een tunnel in als het spoor in gebruik is.”

Volgens ProRail waren er geen gevaarlijke stoffen aan boord van de trein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rookontwikkeling in Botlektunnel door vastgelopen goederentrein | SpoorPro.nl

Rookontwikkeling in Botlektunnel door vastgelopen goederentrein

De brandweer rukte woensdagmiddag uit vanwege een melding van hevige rookontwikkeling in de Rotterdamse Botlektunnel. Volgens ProRail ging het om een goederentrein met vastgelopen remmen. Er zijn geen gevaarlijke stoffen aan boord van de trein. Rond 16:45 uur werd het spoor weer vrijgegeven. 

De goederentrein stond stil in de noordbuis van de Botlektunnel aan de rijksweg A15. Rond 15:35 uur kwam een melding binnen dat er een brand was ontstaan in een goederentrein. Meerdere wagens van de brandweer werden ingezet om wat een brand leek onder controle te krijgen.

Vastgelopen remmen

“De machinist denkt aan vastgelopen remmen. Die kunnen dan wat gaan roken”, zegt woordvoerder Rocelle van der Kemp. “We nemen hiermee altijd het zekere voor het onzekere en gaan dan checken wat er aan de hand is. Dat moet wel op een veilige manier gebeuren, dus dat nam even tijd in beslag. Je mag namelijk niet zomaar een tunnel in als het spoor in gebruik is.”

Volgens ProRail waren er geen gevaarlijke stoffen aan boord van de trein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.