Iris Boxem van de Vervoerregio Amsterdam

Video: terugblik naar ombouw van Amstelveenlijn

GVB is op zondag 13 december met de exploitatie van de vernieuwde tramverbinding tussen Amstelveen Westwijk en Amsterdam Zuid. Dat betekent dat de Amstelveenlijn bijna 2,5 jaar na de start van de werkzaamheden weer in gebruik werd genomen. De nieuwe 15G-trams reden voorafgaand aan de start van de dienstregeling in een proefbedrijf, dat een pittige start kende.

In een videoreportage van SpoorPro blikken verschillende betrokken terug naar de ombouw van een sneltram- en metroverbinding naar een snelle tramverbinding. Vernieuwing van de lijn was nodig voor een snellere, veiligere en meer betrouwbare verbinding tussen Amstelveen en Amsterdam. “Met nieuwe trams zorgen we ervoor dat de lijn een stuk minder storingsgevoelig is”, aldus Iris Boxem van de Vervoerregio Amsterdam. “We gaan ook niet meer de stad in en dat zorgt voor minder oponthoud.”

Bekijk hier de video:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is de vaste redacteur van OVPro.nl en schrijft ook regelmatig voor andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.